Kylling i fad med kartofler og grøntsager

image_pdfimage_print

Når man har små børn, så er der ikke altid så meget tid til at lave aftensmad i hverdagene. Ihvertfald ikke herhjemme hvor vi senest spiser kl.17.30. Den her ret er super nem at lave, smager skønt og er børnevenlig idet kartoflerne kan moses i sovsen. Du kan sagtens udskifte eller tilføje dine yndlings grøntsager til retten.

Som skrevet tidligere, kan du bruge en masse forskellige grøntsager i retten, det kunne eksempelvis være: porre, forårsløg, peberfrugt, jordskokker, broccoli, blomkål, ærter, squash eller frisk spinat.

Kylling i fad med kartofler og grøntsager

En skøn ovnret med kylling
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: grøntsager, kartofler, kylling, Mad i fad
Forb. tid: 20 minutter
Ovntid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk. olie eller smør til stegning
  • 6 stk kyllingebryster og/eller år med ben
  • 500 g kartofler skrællet og delt i kvarte
  • 1 stk løg hakket fint
  • 2 fed hvidløg hakket fint
  • 2 tsk paprika
  • 10 stk cherrytomater halveret
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 100 g revet parmesan
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Find et stort ildfast fad frem.
  • Kom olie på en pande og steg kort kyllingen på alle sider, den skal bare brunes af. Og tages derefter af igen og ligges i det ildfaste fad.
  • Steg hvidløg, løg, paprika kort i 1-2 minutter på panden.
  • Steg kort kartoflerne sammen med i et par minutter.
  • Dernæst kommes tomaterne i panden og steger med i 30-60 sek.
  • Kom bouillonterning og vand i panden og udløs terningen i vandet. Lad det simre i ca. 4-6 min.
  • Tilsæt de resterende ingredienser som parmesan og madlavningsfløden i panden.
  • Smag på sovsen og smag til med salt og peber.
  • Hæld indholdet fra panden op i det ildfaste fad med kyllingen og varm i ovnen i ca. 20 min. Du kan evt. stikke i kartoflerne med en gaffel og sikre de er færdige.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*