Klassens time chokoladekage er den ideelle store bradepandekage til mange personer, hvis børnene skal dele ud til vennerne i skolen eller dine kollegaer skal forkæles på jobbet. Den er nemlig super nem at lave, nem at skære ud og kan spises uden tallerken.
Lav klassens time chokoladekage dagen før
Klassens time chokoladekage er en dejlig svampet kage, som også er god på 2. og 3.dagen. Det betyder, at du kan bage den i god tid. Du kan selv vælge om du ønsker en farvet glasur eller blot en kakaoglasur. Ligeledes kan den toppes med eks. krymmel, kokosmel, slik eller chokoladeknapper.
Se flere af mine andre populære bradepandekager til mange personer her: Kæmpe citronkage med birkes i bradepande, Frugtlagkage eller Kæmpe jordbækage til mange i bradepande
Klassens time chokoladekage
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 325 g sukker
- 5 stk æg
- 240 g hvedemel
- 50 g kakaopulver
- 3/4 tsk salt
- 1 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 125 g mørk grofthakket chokolade
- 2,5 dl creme fraiche
Glasur og pynt
- 8 dl flormelis
- 1 knivspids pink pastafarve hvis du ønsker lyserød glasur
- 8 spsk. lunt vand
- evt. pynt som tivolikrymmel og farvede chokoladeknapper
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 grader, varmluft.
- Pisk smør og sukker til en luftig masse
- Tilsæt nu æggene ét efter ét og rør godt ind i massen
- Find en anden skål og bland her alle de tørre ingredienser sammen (hvedemel, kakaopulver, salt, bagepulver, natron)
- Vend derefter de tørre ingredienser sammen med æggemassen.
- Til slut tilsættes creme fraiche og de hakkede chokoladestykker
- Hæld dejen i en bradepande/form (ca. 30x 40 cm) beklædt med bagepapir
- Bages i ovnen i 25 min.
- Når kagen er helt afkølet , så blandes ingredienserne til en glasur i en skål og fordeles på kagen. Pynt evt. med farvede chokoladeknapper og tivolikrymmel.
Jeg vil anbefale, at kagen står tildækket og ved stuetemperatur på køkkenbordet
Du kan sagtens fryse kagen ned. Både med og uden glasur. Husk at tage den op i god tid inden servering, så den også er tøet op i midten.
Jeg vil klart anbefale at du ikke undlader chokoladen, den er nemlig med til at gøre kagen ekstra svampet og lækker.
Hejsa,
Skal man først blande den våde og tørre del og SÅ tilsætte creme fraiche og chokoladestykker eller… :o)?
Mange hilsner
Maria
Hej Maria
Super at du spørger, jeg kan da godt se at jeg lige skal have skrevet det lidt mere tydeligt i fremgangsmåden. Men det er præcis som du skriver.
Håber du kaster dig ud i det 😉
God søndag aften,
Vh Josephine/Madmusen
Super fint med svar, tak!
Jeg lavede den i tirsdags, da min søn fyldte fire år, og hele hans børnehavestue kom til fødselsdag hjemme hos os – og den var et KÆMPE hit hos både børn og de voksne :o).
Så tak for den go’e opskrift – den er godt gemt til en anden gang ;o).
Mange hilsner
Maria
Tusind tak for den fine feedback Maria – elsker når
opskrifterne skaber glade spisere, store som
små 😉 og stort tillykke med din søn.
Ser super lækker og nem ud:-) Kan man lave den dagen før, uden den bliver tør?
Venlig hilsen Jannie
Kære Jannie
Jeg har desværre ikke fået besked om din besked, og derfor mit meget forsinkede svar. Det beklager jeg virkelig. Du kan sagtens bage den dagen før, uden at den bliver kedelig 🙂
Pingback: “Slik” kage - Madmusen
Vildt lækker kage, som modsat mange andre af denne type ikke ender tør. Let følgelig opskrift; lavede kagen sammen med min 3-årige.
Det er jo det vigtigste med sådan en kage (hvis du spørger mig). Og dejligt din 3 årige kunne være med. Det er aldrig for tidligt at komme med i køkkenet 💕
Hvis den bages dagen før ville du så sætte den i køleskabet ?
Hej Stine
Nej ville bare dække den godt til på køkkenbordet.
God fornøjelse,
vh Josephine