Kylling i fad med kartofler og grøntsager

Når man har små børn, så er der ikke altid så meget tid til at lave aftensmad i hverdagene. Ihvertfald ikke herhjemme hvor vi senest spiser kl.17.30. Den her ret er super nem at lave, smager skønt og er børnevenlig idet kartoflerne kan moses i sovsen. Du kan sagtens udskifte eller tilføje dine yndlings grøntsager til retten.

Som skrevet tidligere, kan du bruge en masse forskellige grøntsager i retten, det kunne eksempelvis være: porre, forårsløg, peberfrugt, jordskokker, broccoli, blomkål, ærter, squash eller frisk spinat.


Kylling i fad med kartofler og grøntsager

En skøn ovnret med kylling

  • 2 spsk. olie eller smør til stegning
  • 6 stk kyllingebryster og/eller år med ben
  • 500 g kartofler (skrællet og delt i kvarte)
  • 1 stk løg (hakket fint)
  • 2 fed hvidløg (hakket fint)
  • 2 tsk paprika
  • 10 stk cherrytomater (halveret)
  • 1 terning hønsebouillon
  • 2,5 dl vand
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 100 g revet parmesan
  • Salt og peber
  1. Find et stort ildfast fad frem.
  2. Kom olie på en pande og steg kort kyllingen på alle sider, den skal bare brunes af. Og tages derefter af igen og ligges i det ildfaste fad.
  3. Steg hvidløg, løg, paprika kort i 1-2 minutter på panden.
  4. Steg kort kartoflerne sammen med i et par minutter.
  5. Dernæst kommes tomaterne i panden og steger med i 30-60 sek.
  6. Kom bouillonterning og vand i panden og udløs terningen i vandet. Lad det simre i ca. 4-6 min.
  7. Tilsæt de resterende ingredienser som parmesan og madlavningsfløden i panden.
  8. Smag på sovsen og smag til med salt og peber.
  9. Hæld indholdet fra panden op i det ildfaste fad med kyllingen og varm i ovnen i ca. 20 min. Du kan evt. stikke i kartoflerne med en gaffel og sikre de er færdige.
Hovedret
grøntsager, kartofler, kylling, Mad i fad