Kyllingestykker med saftig sur/sød marinade

image_pdfimage_print

Den her ret er super børnevenlig. Den er nem at lave (tager ca. 15 min i forberedelse og 45 min i ovn). Marinaden er en skøn kombination af sur, sødt og salt, den er klistret og kyllingen saftig.

Jeg serverede dem med rösti og tomatsalat til. Du kan også komme dem i pitabrød eller tortilla.

Kyllingestykker med saftig sur/sød marinade

Virkelig lækker måde at lave kylling på
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: kylling, marinade, tapas
Forb. tid: 15 minutter
Ovntid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 stk æg
  • 1 dl majsstivelse
  • Salt og peber
  • Smør/olie til stegning

Marinade

  • 4 spsk ketchup
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk. hoisinsauce
  • 1/2 dl eddike
  • 1 spsk. olie
  • 1/2 dl sukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Skær kyllingebrysterne ud i mundrette stykker
  • Tag en skål og kom majsstivelsen i den ene samt 2 tsk salt og 1 tsk peber
  • Tag en anden skål og slå de 2 æg i, som du pisker ud med en gaffel
  • Dyp nu kyllingen i majstivelse og derefter i æggene.
  • Tag en pande og kom en god klat smør/olie på. Når det er brunet steges kyllingen i nogle minutter pr side, så den bliver brunet. Den skal ikke gennemsteges.
  • Imens de steger blander de ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
  • Kom de stegte kyllingestykker i et lille ildfast fad, hæld marinaden over og fordel den.
  • Bages i ovnen, midterste rille, i 45 min. Hvert 15 min. tages fadet ud og marinaden øses op over kyllingen og så ind igen.

2 Comments

  1. Christina

    Spørger måske dumt, men den spsk soya, du skriver i opskriften, er det soya-sauce?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*