Kyllingestykker med saftig sur/sød marinade

Den her ret er super børnevenlig. Den er nem at lave (tager ca. 15 min i forberedelse og 45 min i ovn). Marinaden er en skøn kombination af sur, sødt og salt, den er klistret og kyllingen saftig.

Jeg serverede dem med rösti og tomatsalat til. Du kan også komme dem i pitabrød eller tortilla.


Kyllingestykker med saftig sur/sød marinade

Virkelig lækker måde at lave kylling på

  • 450 g kyllingebryst
  • 2 stk æg
  • 1 dl majsstivelse
  • Salt og peber
  • Smør/olie til stegning

Marinade

  • 4 spsk ketchup
  • 1 spsk soya
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk. hoisinsauce
  • 1/2 dl eddike
  • 1 spsk. olie
  • 1/2 dl sukker
  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Skær kyllingebrysterne ud i mundrette stykker
  3. Tag en skål og kom majsstivelsen i den ene samt 2 tsk salt og 1 tsk peber
  4. Tag en anden skål og slå de 2 æg i, som du pisker ud med en gaffel
  5. Dyp nu kyllingen i majstivelse og derefter i æggene.
  6. Tag en pande og kom en god klat smør/olie på. Når det er brunet steges kyllingen i nogle minutter pr side, så den bliver brunet. Den skal ikke gennemsteges.
  7. Imens de steger blander de ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
  8. Kom de stegte kyllingestykker i et lille ildfast fad, hæld marinaden over og fordel den.
  9. Bages i ovnen, midterste rille, i 45 min. Hvert 15 min. tages fadet ud og marinaden øses op over kyllingen og så ind igen.
Hovedret
kylling, marinade, tapas