De her små fine filokurve, er nemme at lave og utrolig dekorative på eks. et tapas bord, som appetizer eller som forret. Du kan variere fyldet, man kunne i stedet for kylling bruge tigerrejer, pulled pork eller lign.
Filokurve med kylling, guacemole og lynsyltede rødløg
Skønne sprøde kurve som fungerer godt til forret
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 12 stk
Udstyr
- muffinform i silikone eller metal
Ingredienser
- 4 stykker filodej (fra køl)
- 2 stk avokadoer
- 2 spsk. creme fraiche
- salt peber
- 1 fed hvidløg
- 300 g kyllingefilet
- 1 stk rødløg
- 1 dl lagereddike
- 1 dl sukker
- Smør til stegning
- Salt Peber
Sådan gør du
- Tag filodejen ud af fryseren i god tid (hvis du har glemt det, kan den tøes op i mikroovnen i et par minutter)
- Smør en muffinform (en fast af eks. silikone) med smør eller olie.
- Bræk filodejen i små stykker og fold ned i muffins formene.
- Bag ved 200 grader i ovnen til de er gyldne ca. 12 minutter.
- Tag ud og afkøl, når de er afkølet kan de fine kurve tages op og fyldes.
- Tag en lille minihakker/stavblender og kom avokado, presset hvidløg og creme fraiche deri og kør til cremen er helt blød. Smag til med salt og peber.
- Kom smør på en pande og steg kyllingen i ca. 5 min. pr. side. Drys med salt og peber under stegningen.
- Hæld lagen (eddike og sukker) i en gryde og kog kort op. Skræl og snit løget i halvbåde og hæld den kogte lager over. Stil på køl (hvis det får lov at stå i nogle timer, får det en smuk pink farve).
Pingback: Nytårsguide - alt fra snack, drink, forret, hovedret og dessert - Madmusen