Filokurv med kylling, guacemole og lynsyltede rødløg
De her små fine filokurve, er nemme at lave og utrolig dekorative på eks. et tapas bord, som appetizer eller som forret. Du kan variere fyldet, man kunne i stedet for kylling bruge tigerrejer, pulled pork eller lign.
Filokurve med kylling, guacemole og lynsyltede rødløg
Skønne sprøde kurve som fungerer godt til forret
- muffinform i silikone eller metal
- 4 stykker filodej (fra køl)
- 2 stk avokadoer
- 2 spsk. creme fraiche
- salt (peber)
- 1 fed hvidløg
- 300 g kyllingefilet
- 1 stk rødløg
- 1 dl lagereddike
- 1 dl sukker
- Smør til stegning
- Salt (Peber)
- Tag filodejen ud af fryseren i god tid (hvis du har glemt det, kan den tøes op i mikroovnen i et par minutter)
- Smør en muffinform (en fast af eks. silikone) med smør eller olie.
- Bræk filodejen i små stykker og fold ned i muffins formene.
- Bag ved 200 grader i ovnen til de er gyldne ca. 12 minutter.
- Tag ud og afkøl, når de er afkølet kan de fine kurve tages op og fyldes.
- Tag en lille minihakker/stavblender og kom avokado, presset hvidløg og creme fraiche deri og kør til cremen er helt blød. Smag til med salt og peber.
- Kom smør på en pande og steg kyllingen i ca. 5 min. pr. side. Drys med salt og peber under stegningen.
- Hæld lagen (eddike og sukker) i en gryde og kog kort op. Skræl og snit løget i halvbåde og hæld den kogte lager over. Stil på køl (hvis det får lov at stå i nogle timer, får det en smuk pink farve).