Stor marengs med råcreme og bær

image_pdfimage_print

Den her ret emmer af sommer- en masse lækre bær og råcreme gør det til en killer-dessert:)

Stor marengs med råcreme og bær

En lækker sommer dessert
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: bær, marengs, pavlova, råcreme, sommer
Forb. tid: 20 minutter
Bagetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

Marengs

  • 7 stk pasteuriserede æggehvider
  • 5 1/4 dl rørsukker evt. almindelig
  • Evt. saft fra 1/2 citron

Råcreme

  • 2 stk æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 stk vaniljestang
  • Diverse frugt og bær. Jeg brugte også lidt syrener fra haven som pynt.

Sådan gør du

Marengs

  • Tænd ovnen på 130 grader.
  • Sæt en gryde over med en lille smule vand i bunden (til vandbad) og få det til at koge.
  • Find en rustfriskål (evt. glasskål, da den skal over vandbad) og hæld æggehvider, sukker og citronsaft heri (OBS massen bliver luftig og fylder noget mere end i starten, så find en skål med god plads).
  • Sæt skålen over det kogende vand og pisk med en elpisker over vandbadet i marengsmassen.
  • Massen bliver luftig og ligner lidt guf til en gammeldags is
  • Brug evt. termometer, massen skal blive ca.60-65 grader.
  • Derefter tages den af varmen.
  • Hæld massen op i en sprøjtepose og lav en stor rund cirkel (evt.2 du kan stable) på bageplader med bagepapir.
  • Bages i ca. 45 minutter på midterste rille.
  • Tages ud og afkøles på en bagerist.

Råcreme

  • Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig masse
  • Pisk flødeskummet i en anden skål til flødeskum.
  • Vend forsigtigt masserne sammen lige før servering.
  • Pynt marengs med råcreme,bær og mynteblade lige inden servering.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*