Den her ret emmer af sommer- en masse lækre bær og råcreme gør det til en killer-dessert:)
Ingredienser
Marengs
- 7 stk pasteuriserede æggehvider
- 5 1/4 dl rørsukker evt. almindelig
- Evt. saft fra 1/2 citron
Råcreme
- 2 stk æggeblommer
- 2 spsk. sukker
- 1,5 dl piskefløde
- 1 stk vaniljestang
- Diverse frugt og bær. Jeg brugte også lidt syrener fra haven som pynt.
Sådan gør du
Marengs
- Tænd ovnen på 130 grader.
- Sæt en gryde over med en lille smule vand i bunden (til vandbad) og få det til at koge.
- Find en rustfriskål (evt. glasskål, da den skal over vandbad) og hæld æggehvider, sukker og citronsaft heri (OBS massen bliver luftig og fylder noget mere end i starten, så find en skål med god plads).
- Sæt skålen over det kogende vand og pisk med en elpisker over vandbadet i marengsmassen.
- Massen bliver luftig og ligner lidt guf til en gammeldags is
- Brug evt. termometer, massen skal blive ca.60-65 grader.
- Derefter tages den af varmen.
- Hæld massen op i en sprøjtepose og lav en stor rund cirkel (evt.2 du kan stable) på bageplader med bagepapir.
- Bages i ca. 45 minutter på midterste rille.
- Tages ud og afkøles på en bagerist.
Råcreme
- Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig masse
- Pisk flødeskummet i en anden skål til flødeskum.
- Vend forsigtigt masserne sammen lige før servering.
- Pynt marengs med råcreme,bær og mynteblade lige inden servering.
Seneste kommentarer