Stor marengs med råcreme og bær

Den her ret emmer af sommer- en masse lækre bær og råcreme gør det til en killer-dessert:)


Stor marengs med råcreme og bær

En lækker sommer dessert

Marengs

  • 7 stk pasteuriserede æggehvider
  • 5 1/4 dl rørsukker (evt. almindelig)
  • Evt. saft fra 1/2 citron

Råcreme

  • 2 stk æggeblommer
  • 2 spsk. sukker
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 stk vaniljestang
  • Diverse frugt og bær. Jeg brugte også lidt syrener fra haven som pynt.

Marengs

  1. Tænd ovnen på 130 grader.
  2. Sæt en gryde over med en lille smule vand i bunden (til vandbad) og få det til at koge.
  3. Find en rustfriskål (evt. glasskål, da den skal over vandbad) og hæld æggehvider, sukker og citronsaft heri (OBS massen bliver luftig og fylder noget mere end i starten, så find en skål med god plads).
  4. Sæt skålen over det kogende vand og pisk med en elpisker over vandbadet i marengsmassen.
  5. Massen bliver luftig og ligner lidt guf til en gammeldags is
  6. Brug evt. termometer, massen skal blive ca.60-65 grader.
  7. Derefter tages den af varmen.
  8. Hæld massen op i en sprøjtepose og lav en stor rund cirkel (evt.2 du kan stable) på bageplader med bagepapir.
  9. Bages i ca. 45 minutter på midterste rille.
  10. Tages ud og afkøles på en bagerist.

Råcreme

  1. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn til en luftig masse
  2. Pisk flødeskummet i en anden skål til flødeskum.
  3. Vend forsigtigt masserne sammen lige før servering.
  4. Pynt marengs med råcreme,bær og mynteblade lige inden servering.
Dessert
bær, marengs, pavlova, råcreme, sommer