Blomkålssalat med vindruer og cheddar

image_pdfimage_print

Salater, er en af de ting jeg altid prøver at lave i variationer. Man kommer nemt til at tænke på agurk, salat og tomat – men der er ikke så mange fibre og mæthed i forhold til de grovere grøntsager som kål, squash mm. Denne salat kan varieres og eks. druer kan byttes ud med anden frugt (jordbær, melon mm).

Blomkålssalat med vinduer og cheddar

En lækker og mættende salat
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Salat
Keyword: blomkål, Cheddar, salat, vindruer
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk blomkål
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 50 g pinjekerner ristet af på panden i få minutter, til de får farve
  • 1 stk lime, saften derfra
  • 2 spsk. olie koldpresset rapsolie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt Peber
  • 1/2 bakke vindruer
  • 50 g lagret cheddar ost

Sådan gør du

  • Riv blomkålen fint på rivejernet / eller skær i tynde skiver
  • Bland en dressing af olie, persille, basilikum, limesaft og hvidløg. Smag den til med salt og peber.
  • Skyl vindruerne og halver dem
  • Skår cheddarosten i små firkanter
  • Hæld blomkålen i et fad. Hæld dressing over. Pynt med vindruer, cheddarost og ristede pinjekerner.
  • Pynt evt. med friske krydderurter (persille og basilikum)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*