Salater, er en af de ting jeg altid prøver at lave i variationer. Man kommer nemt til at tænke på agurk, salat og tomat – men der er ikke så mange fibre og mæthed i forhold til de grovere grøntsager som kål, squash mm. Denne salat kan varieres og eks. druer kan byttes ud med anden frugt (jordbær, melon mm).
Ingredienser - 4 personer
- 1 blomkål
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 50 g pinjekerner (ristet af på panden i få minutter, til de får farve)
- Saft fra 1 lime
- 2 spsk. olie (koldpresset rapsolie)
- 1 fed hvidløg
- Salt, Peber
- 1/2 bakke vindruer
- 50 g lagret cheddar ost
Fremgangsmåde
- Riv blomkålen fint på rivejernet / eller skær i tynde skiver
- Bland en dressing af olie, persille, basilikum, limesaft og hvidløg. Smag den til med salt og peber.
- Skyl vindruerne og halver dem
- Skår cheddarosten i små firkanter
- Hæld blomkålen i et fad. Hæld dressing over. Pynt med vindruer, cheddarost og ristede pinjekerner.
- Pynt evt. med friske krydderurter (persille og basilikum):
Seneste kommentarer