Boller i karry med lynstegt spidskål

image_pdfimage_print

En af mine yndlingskrydderier er Karry og det er nok derfor, at jeg også er så vild med klassikeren ”Boller i karry”. Her i LCHFudgave, hvor ris er skiftet ud med kål. Super lækkert og sundt

Boller i karry med lynstegt spidskål

En ret lavet efter LCHF princippet (dvs. lav på kulhydrat, høj på fedt)
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: Karry, kødboller, spidskål
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g kalv/flæsk
  • 1 stk løg
  • 2 æg æg
  • 2 tsk. FiberHusk evt. mel, havregryn eller andet, hvis du ikke spiser LCHF
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 revet gulerod eller lidt revet squash
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 3 dl. kogevand fra vandet bollerne koges i
  • 200 g. neutral Philadelphia
  • 3,5 dl fløde
  • 3 spsk. karry
  • 1 stk æble
  • 1 stk løg
  • Olie til stegning evt. kokosolie
  • 1 stk spidskål
  • 2 spsk. smør

Sådan gør du

  • Hak løget fint og del det i 2 bunker. Den ene halvdel skal bruges i sovsen og den anden i farsen.
  • Skræl og riv guleroden.
  • Start med at blande følgende ingredienser sammen i en skål: æg, Fiber Husk, salt, peber, revet gulerod, det halve snittede løg og kød.
  • Nu skal bollerne koges. Tag en gryde og fyld godt op med vand (ca.1,5 -2 liter). Put de 2 bouillonterninger i vandet og vendt til det koger. Når vandet koger formes farsen til boller (Størrelse kan du selv vælge. Jeg brugte en teske og en hånd til at forme dem). Dump bollerne ned og lad koge. Kogetid afhænger af størrelsen – tag en bolle op og skær over, for at teste at den ikke er rå i midten.
  • Imens bollerne koger laves karrysovsen.
  • Skræl og riv æblet fint.
  • Varm lidt olie (evt. kokosolie) i en højkantet pande. Svits løg, æble og karry på panden i få minutter.
  • Tilsæt derefter 2dl vand (fra gryden du koger bollerne i), fløde og Philadelphia. Lad det koge op og skru derefter ned for varmen. Lad småsimre.
  • Når bollerne er færdige, sies vandet fra (OBS sikre dig, at du har brugt det kogevand du skal bruge til sovsen). Put bollerne op i panden med sovsen.
  • Skyl og skær spidskålen i aflange, men ikke for tynde skiver (smagssag, hvor småt du vil have det. Jeg kan godt lide, at der er lidt bid i).
  • Varm 2 spsk. smør og steg kort spidskålen herpå. Drys godt med salt på.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*