Blomkålssalat med vindruer og cheddar

Salater, er en af de ting jeg altid prøver at lave i variationer. Man kommer nemt til at tænke på agurk, salat og tomat – men der er ikke så mange fibre og mæthed i forhold til de grovere grøntsager som kål, squash mm. Denne salat kan varieres og eks. druer kan byttes ud med anden frugt (jordbær, melon mm).


Blomkålssalat med vinduer og cheddar

En lækker og mættende salat

  • 1 stk blomkål
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 50 g pinjekerner (ristet af på panden i få minutter, til de får farve)
  • 1 stk lime, saften derfra
  • 2 spsk. olie (koldpresset rapsolie)
  • 1 fed hvidløg
  • Salt (Peber)
  • 1/2 bakke vindruer
  • 50 g lagret cheddar ost
  1. Riv blomkålen fint på rivejernet / eller skær i tynde skiver
  2. Bland en dressing af olie, persille, basilikum, limesaft og hvidløg. Smag den til med salt og peber.
  3. Skyl vindruerne og halver dem
  4. Skår cheddarosten i små firkanter
  5. Hæld blomkålen i et fad. Hæld dressing over. Pynt med vindruer, cheddarost og ristede pinjekerner.
  6. Pynt evt. med friske krydderurter (persille og basilikum)
Salat
blomkål, Cheddar, salat, vindruer