æble pære kompot morgenmad

Æble-pære kompot

image_pdfimage_print

Denne lækre kompot med sæsonens frugt (æble og pære) lavede jeg i forbindelse med et event hos Ren Lykke. Jeg stod for mad til hele dagen. Til morgenmad lavede jeg et lækkert ‘tag selv bord’ med græsk yoghurt, hjemmelavet granola https://madmusen.dk/2024/11/06/sproed-granola-musli/ , hindbær og blåbær, ristede kokosflager og så denne lækre æble og pærekompot.

Kan både bruges til morgenmad og brunch.

æble og pære kompot

Æble-pære kompot

Skøn til morgenmad og brunch
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Morgenmad
Keyword: æble, brunch, kompot, morgenmad, pære
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 250 g æble
  • 250 g pære
  • 60 g rørsukker obs mængden af sukker kan varierer ift. sødmen i æblerne – så smag dig frem undervejs
  • 1 stk vanillestang alternativt kan du bruge 1 tsk vanillesukke
  • 1,5 dl vand
  • evt. citronsaft

Sådan gør du

  • Skræl (eller behold skrællen og skyl) æblerne og pærerne grundigt, og skær dem i grove tern
  • Kom stykkerne i en gryde med vand og sukker.
  • Kog dem ved medium varme, i ca. 15-20 minutter under låg, indtil æblerne er møre – der må gerne være lidt bid i pærerne
  • Smag til med sukker og evt. citronsaft
  • Du kan selv vælge om du ønsker en grov eller fin kompot. Tilføj mere vand og/eller mos æblerne med en grydeske, hvis du ønsker en mere "grødet" tekstur i kompotten
æble pære kompot morgenmad

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*