tiramisu

Tiramisu

image_pdfimage_print

Jeg lavede denne lækre og cremede tiramisu til min kærestes 40 års fødselsdag. De blev portionsanrettet, men man kan også lave den i ét stort fad. Tiramisu er en skøn dessert til gæster, fordi du kan lave den 1-2 dage før servering (og den bare bliver bedre af det).

Hvis du ikke kan lide kaffe, så har jeg også lavet en frisk soleomisu med bl.a. mango https://madmusen.dk/2024/05/16/solero-misu-med-mango-og-passionsfrugt/

tiramisu

Tiramisu

En skøn og cremet italiensk klassiker
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Keyword: Dessert, kaffe, tiramisu
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 4 stk pasteuriserede æggeblommer
  • 4 stk pasteuriserede æggehvider
  • 1 stk vanillestang
  • 100 g sukker
  • 4 dl espresso kølet af
  • 1 dl disaronno (amaretto) eller marsala
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ladyfingers
  • 2 spsk kakaopulver

Sådan gør du

  • Skrab vanillekornene ud og kom i en røreskål sammen med æggeblommer og sukker. Pisk til en luftig æggesnaps
  • Rør herefter mascarponen godt deri (evt. pisk let)
  • Pisk æggehviderne stive (så du kan vende skålen på hovedet uden at det faldet ud) og vend dem forsigtigt med en dejskraber med det øvrige
  • Kom den kolde kaffe i en skål sammen med disaronno
  • Find dine serveringsskåle eller ét stort fad frem (skal passe med to lag ladyfingers og creme)
  • Dyp hurtigt din ladyfingers i kaffeblandingen (ikke for længe, så bliver den for våd)
  • Fordel ladyfingers så bunden er dækket
  • Fordel nu et lag creme
  • Start forfra med kaffe dyppede ladyfingers og tilslut creme igen
  • Kort inden servering drysses kakaoen på
tiramisu
tiramisu
tiramisu

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*