Tiramisu

tiramisu

Jeg lavede denne lækre og cremede tiramisu til min kærestes 40 års fødselsdag. De blev portionsanrettet, men man kan også lave den i ét stort fad. Tiramisu er en skøn dessert til gæster, fordi du kan lave den 1-2 dage før servering (og den bare bliver bedre af det).

Hvis du ikke kan lide kaffe, så har jeg også lavet en frisk soleomisu med bl.a. mango https://madmusen.dk/2024/05/16/solero-misu-med-mango-og-passionsfrugt/


Tiramisu

En skøn og cremet italiensk klassiker

  • 4 stk pasteuriserede æggeblommer
  • 4 stk pasteuriserede æggehvider
  • 1 stk vanillestang
  • 100 g sukker
  • 4 dl espresso (kølet af)
  • 1 dl disaronno (amaretto) eller marsala
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ladyfingers
  • 2 spsk kakaopulver
  1. Skrab vanillekornene ud og kom i en røreskål sammen med æggeblommer og sukker. Pisk til en luftig æggesnaps

  2. Rør herefter mascarponen godt deri (evt. pisk let)

  3. Pisk æggehviderne stive (så du kan vende skålen på hovedet uden at det faldet ud) og vend dem forsigtigt med en dejskraber med det øvrige

  4. Kom den kolde kaffe i en skål sammen med disaronno

  5. Find dine serveringsskåle eller ét stort fad frem (skal passe med to lag ladyfingers og creme)

  6. Dyp hurtigt din ladyfingers i kaffeblandingen (ikke for længe, så bliver den for våd)

  7. Fordel ladyfingers så bunden er dækket

  8. Fordel nu et lag creme

  9. Start forfra med kaffe dyppede ladyfingers og tilslut creme igen

  10. Kort inden servering drysses kakaoen på

Dessert
Italiensk
Dessert, kaffe, tiramisu


tiramisu
tiramisu
tiramisu