Tiramisu
Jeg lavede denne lækre og cremede tiramisu til min kærestes 40 års fødselsdag. De blev portionsanrettet, men man kan også lave den i ét stort fad. Tiramisu er en skøn dessert til gæster, fordi du kan lave den 1-2 dage før servering (og den bare bliver bedre af det).
Hvis du ikke kan lide kaffe, så har jeg også lavet en frisk soleomisu med bl.a. mango https://madmusen.dk/2024/05/16/solero-misu-med-mango-og-passionsfrugt/
Tiramisu
En skøn og cremet italiensk klassiker
- 4 stk pasteuriserede æggeblommer
- 4 stk pasteuriserede æggehvider
- 1 stk vanillestang
- 100 g sukker
- 4 dl espresso (kølet af)
- 1 dl disaronno (amaretto) eller marsala
- 500 g mascarpone
- 200 g ladyfingers
- 2 spsk kakaopulver
-
Skrab vanillekornene ud og kom i en røreskål sammen med æggeblommer og sukker. Pisk til en luftig æggesnaps
-
Rør herefter mascarponen godt deri (evt. pisk let)
-
Pisk æggehviderne stive (så du kan vende skålen på hovedet uden at det faldet ud) og vend dem forsigtigt med en dejskraber med det øvrige
-
Kom den kolde kaffe i en skål sammen med disaronno
-
Find dine serveringsskåle eller ét stort fad frem (skal passe med to lag ladyfingers og creme)
-
Dyp hurtigt din ladyfingers i kaffeblandingen (ikke for længe, så bliver den for våd)
-
Fordel ladyfingers så bunden er dækket
-
Fordel nu et lag creme
-
Start forfra med kaffe dyppede ladyfingers og tilslut creme igen
-
Kort inden servering drysses kakaoen på