Denne har roulade med pandekager og jordbær er super frisk og sommerlig. Cremen er virkelig nem at lave og smager lidt som en råcreme. Du kan lave pandekagerne i lige den farve du har lyst til. Vi synes lyserød passede super godt til jordbærrene.
Opskrift er lavet i samarbejde med Madblogger Emma Olsen
Ingredienser
Pandekagedej
- 2 stk æg
- 35 g sukker
- 1 knivspids salt
- 1 tsk vanillesukker
- 100 g hvedemel
- 225 ml mælk
- 40 g smør smeltet
- 1-2 dråber lyserødt farvestof du kan bruge andre farver eller helt undlade dette
- Fedtstof til stegning
Creme og bær
- 2,5 dl piskefløde
- 75 ml kondenseret mælk
- evt. 1 tsk vanillesukker eller 1 vanillestang
- 10 stk jordbær skåret i mindre stykker evt. kvarte
Sådan gør du
Pandekagedej (ca. 6 stk)
- Pisk æg og sukker sammen i en skål med en elpisker.
- Pisk det smeltede smør deri
- I en anden skål blandes mel, vanillesukker og salt. Sigt blandingen ned i æggemassen og pisk godt sammen
- Hæld mælken i lige så stille (af ca. 3 omgange)
- Stil dejen i køleskabet i min. 30 min
- Bag pandekagerne på en varm pande med fedtstof (gerne tynde pandekager)
- De første pandekager kan godt drille (men bare rolig, du skal blot bruge 3 til rouladen)
Creme
- Kom fløde, kondenseret mælk og evt. vanille i en skål og pisk til en luftig creme
Saml rouladen
- Placer 3 afkølede pandekager på langs hvor de overlapper hinanden en smule
- Fordel cremen derpå men lad alle kanterne være fri (gem evt en lille smule creme til pynt på toppen) – se evt. billederne nedenfor
- Lav 4 rækker med jordbær, som er et stykke fra hinanden, fold siderne på langs ind og rul til en tyk roulade
- Stil på køl i 2 timer
- Pynt evt. med det sidste creme (kom evt. i sprøjtepose med tyl) og placer de sidste jordbær på toppen
Seneste kommentarer