Citron cheesecake i glas

Citron cheesecake i glas

image_pdfimage_print

Denne dessert med en fløjlsblød citroncreme uden husblas smager skønt og kræver ingen ovn. Jeg lavede 45 stk. til min nieces konfirmation og man kan sagtens lave dem i god tid og blot pynte med flødeskum og bær kort før servering.

Er du ikke vild med citron, så kan du erstatte med eks. kakaopulver og få en lækker chokoladeversion. Du kan lave den i et stort fad/springform eller som her i små glas, så desserten bliver portionsanrettet. Det fungerer godt til eks. buffet, sommerfest, fødselsdag, konfirmation, bryllup mm.

Citron cheesecake i glas

Citron cheesecake i glas

Nem og frisk dessert, som kan laves i god tid
4.34 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: cheesecake, citron, dessert i glas, nem dessert
Forb. tid: 20 minutter
Køletid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 20 stk

Udstyr

  • evt. sprøjtepose med rund tyl ellers brug en frysepose med hul i hjørnet. På den måde kan du pænere få cremen ned i glasset.

Ingredienser

Kiksebund

  • 200 g digestive kiks
  • 125 g smør smeltet

Citroncreme

  • 3 stk øko citron
  • 400 g naturel flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1/2 liter piskefløde
  • 1 stk vanillestang
  • evt. gul pasta/frugtfarve

Øvrige

  • 1 ds flødeskum
  • evt. blåbær, lille skive citron og mynte til pynt

Sådan gør du

Kiksebund

  • Knus digestive i en pose eller minihakker
  • Bland de knuste kiks og smør sammen i en skål og fordel i bunden af din form/glas

Citroncreme

  • Riv skallen fra 3 citroner og kom i en skål sammen med saft fra 1/2 citron
  • Kom de øvrige ingredienser til cremen ned i samme skål og pisk godt sammen til cremen tykner (obs ikke at overspiske, så kan det skille)
  • Smag evt. til hvis du ønsker mere citron eller sødme (flormelis)
  • Fordel forsigtigt cremen i form/glas (evt med en sprøjtepose)
  • Stil på køl i min. 20 min

Servering

  • Kom en klat flødeskum på toppen og evt. øvrig pynt og server
Kan de laves dagen før?

Du kan sagtens lave dem 1-2 dage før servering. Vent dog med at pynte med flødeskum, bær mm.

Kan jeg lave det med andet end citron?

Desserten kan laves i mange versioner eks. med andre frugter såsom passionsfrugt eller med kakaopulver

Citron cheesecake i glas
Citron cheesecake i glas

8 Comments

  1. Lene Weibel Hansen

    Hello!
    Hvormange personer er opskriften til? 🙂

  2. Hvormeget kakao pulver og skal der så stadig citron i ?

    • Madmusen

      Jeg ville prøve med 3-4 spsk og så smage til og helt undlade citronen. Måske jeg snart skal lave en opskrift med kakaopulver i istedet for😉

      God fornøjelse med det.
      vh Josephine

  3. Hej
    Vil man kunne lave dem i muffinsforme ?
    Eller vil det flyde ud ? 😍🌸
    Mvh Amalie

  4. Hej.
    Hvis jeg vil lave kagen i en springform, svarer portionen så til det og vil citronmassen være stiv nok til at man kan skære stykker af den dagen efter?

    • Hej Louise

      Det er jeg i tvivl om, om man kan. Så ville jeg nok bruge en opskrift med husblas.

      kh Josephine

4.34 from 9 votes (9 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*