Denne dessert med en fløjlsblød citroncreme uden husblas smager skønt og kræver ingen ovn. Jeg lavede 45 stk. til min nieces konfirmation og man kan sagtens lave dem i god tid og blot pynte med flødeskum og bær kort før servering.
Er du ikke vild med citron, så kan du erstatte med eks. kakaopulver og få en lækker chokoladeversion. Du kan lave den i et stort fad/springform eller som her i små glas, så desserten bliver portionsanrettet. Det fungerer godt til eks. buffet, sommerfest, fødselsdag, konfirmation, bryllup mm.
Citron cheesecake i glas
Udstyr
- evt. sprøjtepose med rund tyl ellers brug en frysepose med hul i hjørnet. På den måde kan du pænere få cremen ned i glasset.
Ingredienser
Kiksebund
- 200 g digestive kiks
- 125 g smør smeltet
Citroncreme
- 3 stk øko citron
- 400 g naturel flødeost
- 100 g flormelis
- 1/2 liter piskefløde
- 1 stk vanillestang
- evt. gul pasta/frugtfarve
Øvrige
- 1 ds flødeskum
- evt. blåbær, lille skive citron og mynte til pynt
Sådan gør du
Kiksebund
- Knus digestive i en pose eller minihakker
- Bland de knuste kiks og smør sammen i en skål og fordel i bunden af din form/glas
Citroncreme
- Riv skallen fra 3 citroner og kom i en skål sammen med saft fra 1/2 citron
- Kom de øvrige ingredienser til cremen ned i samme skål og pisk godt sammen til cremen tykner (obs ikke at overspiske, så kan det skille)
- Smag evt. til hvis du ønsker mere citron eller sødme (flormelis)
- Fordel forsigtigt cremen i form/glas (evt med en sprøjtepose)
- Stil på køl i min. 20 min
Servering
- Kom en klat flødeskum på toppen og evt. øvrig pynt og server
Du kan sagtens lave dem 1-2 dage før servering. Vent dog med at pynte med flødeskum, bær mm.
Desserten kan laves i mange versioner eks. med andre frugter såsom passionsfrugt eller med kakaopulver
Hello!
Hvormange personer er opskriften til? 🙂
Hej Lene
Den svarer til 20 mindre glas.
vh Josephine
Hvormeget kakao pulver og skal der så stadig citron i ?
Jeg ville prøve med 3-4 spsk og så smage til og helt undlade citronen. Måske jeg snart skal lave en opskrift med kakaopulver i istedet for😉
God fornøjelse med det.
vh Josephine
Hej
Vil man kunne lave dem i muffinsforme ?
Eller vil det flyde ud ? 😍🌸
Mvh Amalie
Hej Amalie
Nej det tænker jeg ikke at man kan, desværre.
Hej.
Hvis jeg vil lave kagen i en springform, svarer portionen så til det og vil citronmassen være stiv nok til at man kan skære stykker af den dagen efter?
Hej Louise
Det er jeg i tvivl om, om man kan. Så ville jeg nok bruge en opskrift med husblas.
kh Josephine