Hvis du er vild med McChicken fra McDonalds, så får du her en opskrift, så du kan lave den selv derhjemme. Jeg blev virkelig overrasket over hvor sprød den dybstegte kyllingebøf blev. En super god burger er altid god hjemmelavet takeaway mad.
Opskriften er lavet i samarbejde med min kollega https://emmaolsen.dk
Hjemmelavet McChicken
Virkelig lækker burger, som minder om den fra McDonalds
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 6 burgere
Ingredienser
Kyllingebøffer
- 1 kg hk kyllingefars
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
Panering
- 100 g hvedemel
- 100 g majsstivelse
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 tsk paprika
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1/4 tsk natron
- 1 dl koldt vand
Øvrige
- 1/2 liter solsikkeolie
- 6 stk burgerboller evt. stegt sprøde på panden i lidt smør
- 1/2 hoved iceberg salat skyllet og skåret i tynde strimler
- 3 spsk mayo
- 1 spsk sød sennep
Sådan gør du
Kyllingebøffer
- Rør hakket kyllingekød, salt, peber, hvidløgspulver og løgpulver sammen. Form farsen til bøffer og placer på en plade med bagepapir
- Kom i fryseren i 30 minutter, så de bliver mere faste
Klargør bøffer til panering
- Rør hvedemel, majsstivelse, bagepulver, salt, peber, paprika, chilipulver og hvidløgspulver sammen
- Vend bøfferne i den tørre blanding (som en panering) og tag op på en tallerken
- Tilsæt natron og iskoldt vand i melblandingen og rør rundt (konsistensen skal minde om en pandekagedej)
- Varm olien op til ca. 160-170 grader
- Dyp nu bøfferne i den våde melblanding og frituresteg dem til de er gyldenbrune og gennemstegte (ca. 4-5 min)
Servering
- Rør sennep og mayo sammen i en skål og smør burgerbollerne med det
- Kom herefter salat og kyllingebøffer i og servér straks
Tror du, at de bliver gode i airfryer?