Langtidshævede og koldhævede håndværkere

Langtidshævede håndværkere

image_pdfimage_print

Det er super nemt at lave disse koldhævede håndværkere. Du skal blot bruge 5 min på at røre ingredienserne sammen med en ske, stille på køl til næste dag (min. 8 timer) og så klatte bollerne ud på en bageplade med en ske. Du kan altså lave dej uden at skulle ælte eller få dej på fingrene 🤩

Min kæreste har aldrig bagt, men selv han er begyndt at lave dem i weekenden, fordi det er SÅ nemt.

Langtidshævede og koldhævede håndværkere

Super nemme langtidshævede håndværkere

Nyd lækkert bagværk med minimal indsats
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Morgenmad
Keyword: bagværk, boller, brød, håndværkere, langtidshævede, rundstykker
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hævetid: 8 timer
Samlet tid: 8 timer 30 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 4 dl koldt vand
  • 10 g gær
  • 3 spsk solsikkeolie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl naturel yoghurt eller creme fraiche
  • 300 g tipo00 mel
  • ca. 200 g hvedemel mængden kan varierer, kom lidt i af gangen. ca 200
  • 100 g havregryn
  • Birkes til toppen

Sådan gør du

  • I en skål udblødes gæren i det kolde vand
  • Herefter tilsættes olie, salt, sukker og yoghurt/creme fraiche
  • Rør nu havregrynen i
  • Rør tipo00 mel i først
  • Kom nu hvedemelet i lidt af gangen og rør godt ind i dejen. Dejen skal være fast, men ikke tør (skal ikke kunne formes med hænderne uden at blive klistret)
  • Kom film over og stil på køl til dagen efter (min. 8 timer)
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Klat 6 boller ud på hver bageplade, drys med birkes og bag straks i den forvarmede ovn i ca.15-20 min (til de er gyldne og sprøde)
  • Tag ud og afkøl på rist
Langtidshævede og koldhævede håndværkere
Langtidshævede og koldhævede håndværkere

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*