Denne her citronfromage er uden husblas og meget nem at lave. Det kræver blot 4 ingredienser og så kan du lave den fineste citron dessert. Kan laves i god tid, så der er tid til at hygge med gæsterne. Kan serveres i citronskaller som her eller i små glas/skåle.
Genial til dessert, påske, nytår mm.
Jeg har lavet disse desserter i et samarbejde på instagram med @Emmaolsen og @Carolinedan.
Ingredienser
- 200 g piskefløde du kan købe 1/4 liter, det er nok
- 75 g sukker
- 1/2 spsk friskrevet citronskal (øko)
- 30 g friskpresset citronsaft brug evt. 'indmaden' fra de store, hvis du serverer i skåle
- 1 tsk vanillesukker
- 2 store øko citroner bruges til servering
Sådan gør du
- Halver dine 2 citroner og fjern citruskødet, så det blot er 'rene' skaller tilbage
- I en pande hældes piskefløde, sukker og citronskal i ved middelvarme
- Lad massen småsimre (ikke koge) i 3-4. min under omrøring indtil det begynder at tykne
- Tag panden af varmen, tilsæt citronsaft og vanillesukker i under omrøring (den begynder nu at tykne endnu mere)
- Fordel massen i citronskallerne (skær evt en lille smule af citronen i bunden, så står de mere stabilt)
- Stil på køl i min. 1-2 timer
Det blev bare noget pjask selvom
jeg fulgte opskriften fuldstændigt ØV
Hej Hanne
Øv, det er jeg ked af at høre. Det lyder desværre til at du er kommet til at piske den for længe, så kan den godt skille og blive tynd.
vh Josephine
Ved du om de kan fryses?
Vi skal på en times køretur nemlig og er i tvivl om de kan holde til turen hvis ikke de fryses?
Hej Catalina
Nej det tror jeg ikke de kan holde til, desværre.
vh Josephine