Det her er den nemme version af fastelavnsboller, de er nemlig lavet med bake-off boller og så hjemmelavet fyld og pynt. På den måde bliver det et overkommeligt projekt og hyggeligt bageprojekt.
OBS at flødeskumscremen skal stå på køl natten over.
Kombinationen af chokolade og saltakaramel er virkelig god og hvis du gerne vil have et syrligt modspil kan du evt. komme frisk hindbær/syltetøj i midten af dem.
Er du mere til lidt mere syrligt og friskt fyld, så prøv disse med hindbær og nougat https://madmusen.dk/2024/01/20/nemme-fastelavnsboller-med-hindbaer-og-nougat/
Fastelavnsboller med chokolade og saltkaramel
Ingredienser
- 4 stk frosne fastelavnsboller jeg brugte nogle fra Hatting, som bla. kan købes i Netto og Nemlig.com
- 3 dl piskefløde
- 3 stk chokoladeskildpadder
- 4 tsk salt karamel jeg købte et glas på nemlig.com, alternativt kan du bruge dulce de leche (som kan købes på dåse de fleste steder)
- 1 dl Flormelis
- 4 stk mini skildpadder til pynt, så kan undlades
Sådan gør du
- Varm fløden op i en gryde ved middel varme og tag af varmen
- Hak 3 store chokoladeskildpadder groft og kom i en skål. Hæld den varme fløde over og rør til chokoladen er smeltet ud i
- Kom film helt tæt på den afkølede fløde (ellers kommer der en hinde på) og stil på køl til næste dag
- Bag fastelavnsbollerne i ovnen efter anvisning på pakken
- Pisk creme til let flødeskum OBS ikke at piske for meget, så vil cremen skille. Kom evt. i en sprøjtepose med stjernetyl
- Skær de afkølede boller over fordel chokoladecremen rundt i kanten og fyld 1 tsk karamel i midten, kom låg på
- I en skål blandes flormelis med et par tsk vand til en tyk glasur, som kommes forsigtig på toppen sammen med lidt ekstra karamel og en mini chokoladeskildpadde
De kan godt laves i god tid og opbevares på køl i en boks eller med staniol over. Men de vil blive mindre sprøde og mere bløde over tid. Alternativ kan du piske cremen klar og have på køl og bage fastelavnsbollerne. Så skal de blot samles kort før servering.
Pingback: Nemme fastelavnsboller med hindbær og nougat - Madmusen