Jeg havde en rest kogte sushiris, som jeg ville have brugt. Det blev til de her lækre hapsere med avokado, chilimayo og købte torpedorejer.
En virkelig lækker ret med sushivibes. Kan både bruges til aftensmad, tapas eller snack.
Server gerne med spicy edamamebønner https://madmusen.dk/2024/01/05/spicy-edamameboenner/
Stegt ris med avokado og rejer
Virkelig lækker og perfekt til dig der er vild med sushi
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 12 stk
Ingredienser
- 2 dl sushiris
- 2,7 dl vand
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk riseddikke
- 1 tsk sesamolie
- 1 spsk sukker
Øvrige ingredienser
- 1 stk avokado
- Chilimayo
- 12 stk torpedorejer jeg købte mine på frost i Rema1000
- 1 spsk sesamfrø
- evt. friskhakket purløg/forårsløg
- 3 spsk hvedemel
- 3-4 dl solsikkeolie
Sådan gør du
Sushiris
- Kom risene i en skål og skyl dem 5-6 gange indtil vandet ikke er grumset mere
- Dæk risene med vand og lad stå i 20 min, hæld vandet fra og tilsæt 2,7 dl vand og sal
- Kog risene op og skru ned på lav varme og lad simre under låg, fjerne fra varmen efter 10 min og lad stå yderligere 10 min med låget på
- Beklæd et lille fad med film og pres risene godt ned i formen, dæk med film og stil på køl i min 1 time eller natten over
- Skær forsigtigt risene ud i aflange stykker og vend dem i mel (går de fra hinanden, så tryk dem godt sammen og form dem igen)
- Hæld rigeligt olie i en pande og lad den blive varm, imens vendes dine risstykker i mel på begge sider
- Kom forsigtigt risstykkerne ned i den varme olie og steg gyldne på begge sider
- Brug olie til at stege rejerne bagefter til de er gyldne og sprøde
- Skær avokadoen ud i tynde skiver
- Anret avokadoskiver på den stegte ris, placer en reje, fordel chilimayo, sesam og evt. purløg på toppen og server
Seneste kommentarer