Jeg er blevet helt vild med kardemommesnurrer og hjemmebagte smager helt vildt godt! Kan virkelig anbelale de her snurrer, hvis du elsker smagen af kardemomme. De er virkelig bløde og lækre og med knasende kardemommesukker på toppen.
Du kan få 18 mindre snurre af dejen eller vælge at lave dem til 12 større.
Ingredienser
- 25 g gær
- 230 g sødmælk
- 50 g sukker
- 1 stk æg
- 500 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 6 g stødt kardemomme helst hele, som du knuser i en morter (det giver virkelig god smag)
- 75 g smør blødt
- 1 stk æg til pensling
Sukkerlage
- 50 g kogt vand
- 35 g sukker
Sukker med kardemomme
- 2 g stødt kardemomme helst hele, som du knuser i en morter (det giver virkelig god smag)
- 25 g rørsukker
Remonce
- 80 g smør blødt smør
- 100 g sukker
- 30 g brun farin
Sådan gør du
- Lun mælken i en gryde (lillefingervarmt, er mælken for varm vil den slå gæren ihjel, så det ikke hæver så godt)
- Bland den lune mælk med gær og sukker
- Bland nu ægget i
- I en anden skål blandes kardemomme, salt og mel. Herefter røres det sammen med det øvrige på en røremaskine
- Dejen skal røres i maskine (eller æltes i hånden) til den er glat og blank
- Herefter æltes det bløde smør i dejen og når det hele er blandet i dejen stilles den til hævning under film og viskestykke på køkkenbordet i 60 min
- Rul dejen ud med kagerulle til størrelse på ca. 30 x 60 cm
Remonce
- Bland ingredienserne sammen og smør ud på hele den udrullede dej
Fold dejen
- Fold de smalleste ender af den smurte dej ind mod midten med 1/3 på hver side. Skær med kniv eller pizzaskærer til 18 aflange strimler (eller 12 tykkere, hvis du ønsker større snurre)
- Tag fat I den ene ende og sno rundt om din finger, og stik enden af dejstrimlen ned i midten (se how-to video nedenfor)
- Placer på bageplade med bagepapir og lad dem hæve under viskestykker i 45 min
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft og pensl snurrene med et sammenpisket æg
- Bag I ovnen i ca. 8-10 min til gyldne, tag ud og stil på bagerist
Topping
- Rørsukker og kardemomme blandes sammen i en skål
- I en anden skål blandes sukker og kogende vand til sukkerlage (til sukkeret er smeltet)
- Smør sukkerlagen på de lune snurre og drys herefter med kardemommesukkeret
Super lækre snurre 🤩