Wow! Denne her tomatsuppe har en skøn smag, er budgetvenlig og meget nem at lave🥰
Lige nu er tomaterne allerbedst. En dejlig hverdagsret for børn og voksne. Du kan servere med ostebrød eller komme pasta (evt tortellini) deri.
Ingredienser
- 1 kg Alm store tomater skåret i kvarte
- 1 kg Cherrytomater hele
- 3 stk rødløg skåret i kvarte
- 1 helt hvidløg
- 3 spsk olivenolie
- 1,6 liter hønsebouillon
- 2,5 dl piskefløde kan erstattes af madlavningsfløde
- Salt og peber
- Frisk basilikum
- Evt brød med revet cheddar (bagt i ovn) eller pasta til servering
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Kom tomat, rødløg og hvidløget i et stort ildfast fad. Drys med salt og olie
- Bages i ovnen i 30 min
- Tag hvidløget op af fadet og hæld tomat og løg fra fadet i en blender (undlad væden) . Kom varm bouillon deri og blend sammen.
- Tilsæt en lille håndfuld basilikumsblade (ca 15 blade) og pres hvidløgene ud af fedene og ned i blenderen. Blend kort.
- Tilsæt fløden (gem evt en lille smule til servering) og smag til med salt og peber
Kan den fryses?
Du kan godt fryse suppen, men så anbefaler jeg at du fryser inden du tilsætter fløden. Fløden kan kommes i når du tager op af fryseren og luner den.
Kan man komme flere grøntsager i?
Du kan sagtens kommer flere grøntsager i. Jeg vil foreslå peberfrugt og squash, som også bages med i ovnen.
Fremragende suppe. Jeg havde ikke basilikum, men brugte istedet salvie, som var med i ovnen og blev pillet fra inden suppen blev blendet. Virkelig dejlig.
Det er jeg rigtig glad for at høre ✨
Vi skal prøve suppen i dag, og jeg glæder mig 🙂 – Men hvorfor skal væden fra fadet, ikke med op i blenderen ? Er der ikke en masse smag i ?
Vi skal prøve suppen i dag, og jeg glæder mig 🙂 – Men hvorfor skal væden fra fadet, ikke med op i blenderen ? Er der ikke en masse smag i ?
Svaret kommer måske forsent nu. Mængden af væde fra tomater kan varierer og det er for at suppen ikke bliver for vandet og tynd. Men håber I fandt ud af det ☺️
Er der for meget boullion? Har laver den 2 gange nu. Første gang som i opskriften. Den blev ALT for tynd.
Anden gang jeg lavede den, kom jeg ikke engang halvdelen af boullion i og den blev stadig lidt for flydende synes jeg
Hej Rikke
Øv, hvor træls at den er blevet for tynd. Vandindholdet i tomaterne kan måske varierer.
Hvidløget skal ikke bruges? Den skal hel ind i ovn og så tages op. Er det kun for smag eller misforstår jeg noget ?
Hej Jenny
Jo den bruges i punkt 5 ”hvidløg presses ud af fedene og ned i blenderen”. God fornøjelse med det 🙂
vh Josephine
Totalt lækker – den bedste vi nogen sinde har smagt ⭐️⭐️🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Tak for dejlig feedback Rikke, så rart at høre det falder i god jord! 🥰
vh Josephine