De her kødboller er ”to die for”. Den lækre sticky og smagfulde marinade passer perfekt til de saftige kødboller.
Serveringsmulighederne er mange, du kan eks:
- Lave en bowl med ris, avokado mm
- Servere i pita/tortilla med fintsnittet kål
- Lynstegt grønt og nudler
- Til tapas
Ingredienser
Kødboller
- 400 g hk grisekød du kan også bruge hk kylling eller kalv/flæsk
- 1 dl panko rasp
- 1 stk forårsløg hk fint
- 1 stk æg
- 1 tsk fintrevet ingefær
- 1 fed hvidløg presset
- 1 spsk sesamolie
Teriyaki sovs
- 2 dl teriyaki
- 2 spsk hoisin eller mørk (sød) soya
- 2 spsk “Alm” soya
- 1/2 spsk sesamolie
- 1 spsk Flydende honning
- 1 fed hvidløg presset
Øvrige
- 1-2 spsk Sesamfrø til servering
- 1 stk forårsløg hk fint
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- I en skål blandes alle ingredienserne til kødbollerne sammen. Herefter formes de med en teske til ca 20 kødboller
- Kom kødbollerne på en bageplade med bagepapir. Bag midterst i ovnen i ca 12-15 min (afhænger af størrelsen på kødbollerne)
- Når der er 5 min tilbage af kødbollernes tid i ovnen, så starter du på sovsen
Teriyaki sovs
- Hæld alle ingredienserne på en pande ved middelvarme og lad simre 2-3 min til det begynder at tykne
- Vend de færdige kødboller deri og server derefter med sesam og forårsløg
Kan de fryses ned?
Det kan du sagtens 😊
Det kan du 😊
Perfekt
Stor favorit som hele familien elskede 🤩
Hvor er det skønt at høre!
Kan man tilberede farsen om formiddagen og så former bollerne når de skal bruges til aften..? 😊
Ja, det kan du sagtens 😊
Skal der ikke salt og peber i kødbollerne?
Hej Mai, Du kan sagtens komme 1 tsk salt i 😉
vh Josephine
Kæmpe hit i vores familie med to teen drenge👌
Tusind tak for den skønne besked Cathrine 😃 Fedt at hele familien er vilde med dem.
vh Josephine