Lige siden jeg delte min ‘plain’ opskrift på langtidshævede boller https://madmusen.dk/2023/01/12/langtidshaevede-boller/ er der mange der har skrevet og spurgt, hvorvidt de kunne laves mere grove eller med kerner i. Jeg ved at andre, har haft skiftet 150-200 g af hvedemelet ud med noget grovere med succes.
Og her får du en lækker version med græskarkerner. Har du ikke græskarkerner kan de erstattes af solsikkekerner, hørfrø eller lignende.
Langtidshævede græskarstykker
De nemmeste boller, som hverken skal hæve eller formes i hænderne
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 9 stk
Ingredienser
- 10 g gær alm fra køl (ikke tørgær)
- 3,5 dl koldt vand
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 1 dl græskarkerner kan erstattes af solsikkekerner
- 420 g hvedemel
Sådan gør du
- Gæren udblødes i en stor skål med det kolde vand (rør blot med en ske)
- Tilsæt derefter salt, honning og græskarkerner
- Rør til slut melet sammen med massen
- Kom film over skålen og stil på køl til næste dag (min. 10 timer)
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Kom 2 dl vand i bunden af en bradepande som skal stå nederst i ovnen
- Med en ske klattes 9 stykker dej ud på en bageplade med bagepapir
- Du kan evt. drysse med kerner på toppen
- Bages midterst i ovnen i ca. 15-20 min
Noter
Hvis du ikke oplever at de bliver sprøde, så giv dem evt 5 min ekstra tid i ovnen og/eller tag bradepanden med vand ud, såfremt det ikke er fordampet undervejs
Er det muligt at bruge tørgær? Kan ikke få frisk gær. Tak for dejlige opskrifter 😋
Det kan man sikkert sagtens. Ved bare ikke hvad mængden i så fald skal være, desværre 😊
Kan man erstatte hvedemel med noget andet. Spiser glutenfrit brød😊😊 de ser så lækre ud
Det ved jeg desværre ikke noget om. Så tør jeg ikke udtale mig om😊
Jeg kom 120 gr grahamsmel i og 300 gr hvedemel. De blev rigtig gode 😊
Dejligt at høre og skønt man kan lave forskellige udgaver 😊
Nemme gode friskbagte boller
Jeg dyppede skeen i lidt madolie så var det nemt at forme bollerne på bagepladen
Det er jeg glad for at høre, super godt tip med olien 🙂
Så lækker og nem opskrift😊 dejligt du nævner, hvordan man kan gøre bollerne mere grove også😊
Tak for dejlig feedback Charlotte, det betyder så meget 🥰
kh Josephine