Langtidshævede græskarstykker
Lige siden jeg delte min ‘plain’ opskrift på langtidshævede boller https://madmusen.dk/2023/01/12/langtidshaevede-boller/ er der mange der har skrevet og spurgt, hvorvidt de kunne laves mere grove eller med kerner i. Jeg ved at andre, har haft skiftet 150-200 g af hvedemelet ud med noget grovere med succes.
Og her får du en lækker version med græskarkerner. Har du ikke græskarkerner kan de erstattes af solsikkekerner, hørfrø eller lignende.
Langtidshævede græskarstykker
De nemmeste boller, som hverken skal hæve eller formes i hænderne
- 10 g gær (alm fra køl (ikke tørgær))
- 3,5 dl koldt vand
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 1 dl græskarkerner (kan erstattes af solsikkekerner )
- 420 g hvedemel
-
Gæren udblødes i en stor skål med det kolde vand (rør blot med en ske)
-
Tilsæt derefter salt, honning og græskarkerner
-
Rør til slut melet sammen med massen
-
Kom film over skålen og stil på køl til næste dag (min. 10 timer)
-
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
-
Kom 2 dl vand i bunden af en bradepande som skal stå nederst i ovnen
-
Med en ske klattes 9 stykker dej ud på en bageplade med bagepapir
-
Du kan evt. drysse med kerner på toppen
-
Bages midterst i ovnen i ca. 15-20 min
Hvis du ikke oplever at de bliver sprøde, så giv dem evt 5 min ekstra tid i ovnen og/eller tag bradepanden med vand ud, såfremt det ikke er fordampet undervejs