Kødboller i grøn karry

image_pdfimage_print

En super lækker ret med grøn karry og kødboller. Serveres med en skål ris. Du kan bruge en del grønt deri eks. grønne bønner, peberfrugt, minimajs, gulerødder mm. Alt efter hvor stærk mad du kan lide, så kan du tilføje mere grøn karrypasta.

Kødboller i grøn karry

En virkelig lækker ret med kokosmælk og grøn karry
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: green curry, grøn karry, kokos, kokosmælk, kødboller, ris, svinekød
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 dl frosne ærter
  • Olie til stegning
  • 1 ds bambusskud
  • 1 stk løg hk fint
  • 1 fed hvidløg presset
  • 3 tsk grøn karry pasta
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 dl vand
  • 1/2 terning grøntsagsbouillon
  • 4 stk limeblade
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk fiskesovs
  • Limesaft
  • 400 g ris

Kødboller

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 stk æg
  • 1/2 dl rasp
  • 1 fed hvidløg presset
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland ingredienserne sammen i en skål og form til små kødboller
  • I en pande med olie steges kødbollerne gyldne på alle sider. Ligges fra på en tallerken (gem panden til sovsen)

Øvrigt

  • Sæt vand over til ris og kog efter anvisningen
  • I panden med lidt olie (fra kødbollerne) steges løg og karrypasta i ca. 2 min
  • Tilsæt bouillon, vand, limeblade, hvidløg, bambusskud, kokosmælk, sukker, limesaft og fiskesovs
  • Lad simre i ca. 8-10 min. Smages til med limesaft og salt. Kom kødbollerne i og server med ris (tag evt. limebladende op inden servering).

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*