Empanadas med kylling

image_pdfimage_print

Jeg havde ikke lavet empanadas før, men derimod pirogger som minder lidt om dem. Men hvor pirogger er lavet med gærdej, så er empanadas lavet af en tærtelignende dej.
Hvis du ikke kan overskue at lave dejen selv, så kan du bruge færdig tærtedej.

Du kan varierer fyldet, lav eks med hakket oksekød, skinke/ost, spinat/laks eller lign.

Server gerne med tomatsalsa og avokado (evt som guacemole).

Empanadas med kylling

Vanedannende lækre empanadas med smagfuld kyllingefyld
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Spansk
Keyword: brød, kylling, pirog
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Køletid: 1 time
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 18 stk

Ingredienser

Dej

  • 7,5 dl hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 180 g smeltet smør
  • 1,5-2 dl koldt vand

Fyld

  • 500 g kyllinge overlår uden ben ellers kyllingebryst
  • 2 blade laurbær
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg hk fint
  • 3 fed hvidløg hk fint
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk spidskommen jeg undlod det pga børnene
  • Evt lidt friske chiliflager
  • Salt og peber
  • 2,5 dl vand
  • Ca. 40 g revet ost cheddar eller mozzarella
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

Dej

  • Kom mel, salt og sukker i en skål. Bland det sammen
  • Hæld den smeltede smør i skålen og rør godt sammen med en ske
  • Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt i hænderne (kom evt dejen på bordet)
  • Form til en kugle, pak den ind i film og stil på køl i 1 time
  • Lav fyldet imens

Fyld

  • Kom kylling, laurbærblade og bouillon i en gryde og fyld gryden med vand, således at kyllingen er dækket. Lad det koge i 20 min og tag af blusset. (Gem evt vandet og brug længere nede) Trevl det i tynde strimler med to gafler
  • Kom olien på en pande og steg løget ved svag varme i 15-20 min
  • Tilføj hvidløg og steg 30 sek
  • Kom paprika, spidskommen, kylling og 2,5 dl vand i (evt bouillon vandet). Lad det simre ved moderat varme, til det meste af væsken er fordampet
  • Køl fyldet af

Fold

  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  • Rul dejen ud og stik ud i små cirkler på ca 12 cm i diameter (find en passende skål)
  • Kom en lille klat fyld på midten, drys lidt ost i og fold kanten over. Mas kanterne sammen og fold lige så stille (se evt video nedenfor)
  • Pensl med 1 sammenpisket æg
  • Bages i ovnen i 18-20 min
  • Tag ud når de er gyldne og afkøl på en rist
  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn
  • Rul dejen ud og stik ud i små cirkler på ca 12 cm i diameter (find en passende skål)
  • Kom en lille klat fyld på midten, drys lidt ost i og fold kanten over. Mas kanterne sammen og fold lige så stille (se evt video nedenfor)
  • Pensl med 1 sammenpisket æg
  • Bages i ovnen i 18-20 min
  • Tag ud når de er gyldne og afkøl på en rist
Sådan folder du en Empanadas

2 Comments

  1. Kirsten Geertsen

    Hvor store er de ca? Altså cirklerne..

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*