Stegte minifrikadeller med pasta og flødesovs

image_pdfimage_print

En dejlig nem ret, som er perfekt til hele familien.

Ingredienser (4 personer)

Minifrikadeller

  • 500 g hk grisekød
  • 1 fed hvidløg, hk fint
  • 1/2 løg, hk fint
  • 1,5 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 spsk smør til stegning

Øvrige

  • 500 g pasta (rigatoni, penne eller lign.)
  • 1,5 dl hvidvin
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 fed hvidløg, hk fint
  • 1/2 løg, hk fint
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1 tsk italiensk krydderi
  • 2,5 dl hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
  • 100 g Philadelphia naturel
  • 1 rød peberfrugt, skåret i grove tern
  • 1 håndfuld frisk, skyllet spinat
  • 1/2 dl friskrevet parmesan
  • Evt frisk basilikum, parmesan og chiliflager til servering

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienser til frikadellerne sammen i en skål
  • Lad gerne stå i 10 min og trække
  • Form til små minifrikadeller
  • Varm en pande op ved middel/høj varme og steg minifrikadellerne i smør indtil de er gyldne og gennemstegte
  • Tag dem af og gem på en tallerken
  • Sæt letsaltet vand over til pasta og kog efter anvisning (al dente)
  • Brug samme pande til sovsen
  • Kom hvidvin, løg og hvidløg på panden og lad simre i ca 3-4 min
  • Kom tomatpuré, krydderier og hønsebouillon ved og lad simre 2 min
  • Tilsæt fløde og lad simre i 3-4 min
  • Lige inden servering kommes peberfrugt, spinat, Philadelphia, parmesan, pasta og kødboller i panden. Vend det hele godt sammen, smages til med salt og peber
  • Serveres evt med friskrevet parmesan, frisk basilikum og chiliflager

2 Comments

  1. Italiens kryderi hvor køber man det ?

    • Hej Karin,

      Urtekram laver italiensk krydderblanding. Jeg fik det i netto i sidste uge. Alternativt kan det blandes selv eller brug 1/2 del oregano 1/2 del basilikum .

      God aften

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*