Der findes et hav af opskrifter på hjemmelavet kartoffelsalat, men helt sikkert knap så mange med kål. Kålen giver et lækkert bid, samtidig med at den bidrager med gode fibre og god mæthed.
Jeg serverede den til frokost, men vil også være skøn til let sommer aftensmad.
Kartoffelsalat med lynstegt spidskål og varmrøget laks
En lækker kartoffelsalat som fungerer som måltidssalat
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 kg nye kartofler
- 12 stk 12 cherrytomater halveret
- 2 stk spidskål eller 1 hvis det er meget stort
- 250 g varmrøget laks
- 1 stk rødløg i tynde strimler
- Smør til stegning
Dressing
- 1 dl mayo
- 2 dl creme fraiche
- Frisk dild og purløg hk fint
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem (jeg halverede de største kartofler, kogte dem i 5 min og lod stå i kogevandet i 5 min). Men afhænger af størrelsen- så stik en gaffel i og mærk om de er kogte
- Hæld vandet fra og lad køle af
- Bland creme fraiche, mayo og de friske urter i en skål. Smag til med salt og peber
- Skær spidskål i tynder strimler og steg 1-2 min i lidt smør på en varm pande. Det skal falde en smule sammen- men stadig have bid. Krydr med salt og tag af varmen
- Bland kartoflerne med dressingen og anret på er fad med kål, tomat, løg, stykker af varmrøget laks og evt lidt frisk dild
Seneste kommentarer