Kartoffelsalat med lynstegt spidskål og varmrøget laks

image_pdfimage_print

Der findes et hav af opskrifter på hjemmelavet kartoffelsalat, men helt sikkert knap så mange med kål. Kålen giver et lækkert bid, samtidig med at den bidrager med gode fibre og god mæthed.
Jeg serverede den til frokost, men vil også være skøn til let sommer aftensmad.

Ingredienser (4 personer)

  • 1 kg nye kartofler
  • ca. 12 cherrytomater, halveret
  • 2 spidskål (eller 1 hvis det er meget stort)
  • 200-250 g varmrøget laks
  • 1 rødløg, i tynde strimler
  • Smør til stegning

Dressing

  • 1 dl mayo
  • 2 dl creme fraiche
  • Frisk dild og purløg, hk fint
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem (jeg halverede de største kartofler, kogte dem i 5 min og lod stå i kogevandet i 5 min). Men afhænger af størrelsen- så stik en gaffel i og mærk om de er kogte
  • Hæld vandet fra og lad køle af
  • Bland creme fraiche, mayo og de friske urter i en skål. Smag til med salt og peber
  • Skær spidskål i tynder strimler og steg 1-2 min i lidt smør på en varm pande. Det skal falde en smule sammen- men stadig have bid. Krydr med salt og tag af varmen
  • Bland kartoflerne med dressingen og anret på er fad med kål, tomat, løg, stykker af varmrøget laks og evt lidt frisk dild

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*