Bogstavkage

image_pdfimage_print

Det her er en kage der imponerer de fleste og som kun kræver en god sprøjtepose og tyl.

Du kan være super kreativ både med farve og pynt. Så kagen bliver helt personlig og passer til dreng/pige, tema eller andet.

Bogstavkage

En skøn kage, som kan laves til bogstav eller tal og pyntes med din favorit topping
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: bogstav, chokolade, Kage, tal
Forb. tid: 30 minutter
Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 20 personer

Ingredienser

Kage

  • 350 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 4 spsk. kakaopulver
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 250 g smeltet smør
  • 3 stk æg
  • 2 dl kogende vand

Frosting

  • 300 g blødt smør men fast smør der har stået ude – ikke kærgården
  • 375 g flormelis
  • 1 stk ØKO citron
  • farvestof hvis den ikke skal være hvid

Pynt (ideer)

  • Forskellig slik
  • Bær
  • Små chokolade æg
  • Marengs/kyskager

Sådan gør du

Kage

  • Start med at finde en bradepande frem
  • Tag noget bagepapir og tegn det bogstav du vil lave og klip det ud (så du kan placere på kagen og skære ud efter det)
  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Kom de tørre ingredienser: sukker, mel, vanillesukker, kakao og bagepulver i en skål og rør det rundt.
  • Smelt smørret i en gryde og hæld det ned til de tørre ingredienser (det bliver lidt grynet- bare rolig, sådan ser det ud inden æggene kommer i)
  • Kom æggene i skålen og pisk dejen godt sammen så den er glat og skinnende
  • Kom til slut det kogende vand deri
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld kagedejen derpå og fordel jævnt ud med en dejskraber/ske
  • Bag kagen nederst i ovnen i ca. 30-35 min. (stik evt. en træpind eller lignende ned i og se om der hænger dej ved. Hvis ikke der gør, så er kagen færdig).
  • Lad kagen køle af.
  • Tag din bagepapir skabelon med bogstavet og lig ovenpå kagen. Skær langs kanterne og fjern kageresterne omkring bogstavet (de kan bruges til til romkugler)

Frosting

  • Kom flormelis og blødt smør i en skål og pisk godt sammen
  • Skyl og riv citronskallen (kun det yderste gule lag- det hvide er bittert)
  • Smag evt til med lidt citronsaft i også
  • Kom evt farve i såfremt den ikke skal være hvid

Servering

  • Kom en stjernetyl i en god kraftig sprøjtepose og kom frostingen deri. Fordel i små tutter på hele kagen og pynt med det du har valgt (se ideer under pynt)

Noter

Opskriften er til 1 bogstav, svarende til ca 20 personer 

21 Comments

  1. Hej
    Er opskriften til et bogstav eller alle 4?

  2. Hej😀
    Hvad er målene på den bradepande du bruger?
    Vil lave et stort A til på søndag hvor mit barnebarn skal døbes Annika😉👍

  3. Hej. Er kagen høj nok til at kunne dele, så man kan komme noget mellem lagene? 🤗.

  4. Hvor mange personer havde du beregnet til pr. kage? 🙂

  5. Hvor lang tid før kagen skal spises, kan man lave dem og opbevarer den på køl? ☺️

  6. Hej,
    Efter frosting er kommet på, vil du så opbevare kagen på køl eller ved stuetemperatur? Og hvor lang tid i forvejen vil jeg kunne komme frostingen på?
    Jeg tænker pynt udover frosting kommer på umiddelbart før servering.

    • Da frostingen består af smør, ville jeg opbevare på køl. 1- (max2) dage før 🙌 Pøj pøj med det😊

  7. Hejsa,
    Hvor finder man de sølv-underlag, som du bruger til servering?

  8. Hej,
    Er det bare frugtfarve du bruger til at farve frostingen med?
    Jeg vil gerne lave med blå 🙂

  9. Hvad er målene på det sølv kagepap? 😀

    • Madmusen

      Jeg har desværre ikke de præcise mål, var nogen min veninde fik lov at købe hos den lokale bager 🙂

  10. Line Madsen

    Hejsa! Hvordan får du bogstaverne over på kagepappet? Jeg er så bange for, at kagen knækker. Bh Line

    • Madmusen

      Jeg tager tallerkenen eller kagepappwt ovenpå bogstavet og så vender jeg det hele inkl bradepanden og fjerner bagepapiret fra bunden 🥰

  11. Kan man fryse kagen ned i god tid før man skal servere den og så tage den op af fryseren og pynte den med frosting dagen inden den skal serveres? Og så putte det sidste pynt på lige inden servering.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*