Havde lyst til at bruge friske majs på en ny måde- og det kom der de her virkelig lækre “frikadeller” ud af!
Lækre, børnevenlige og fyldt med grønt.
Jeg serverede sammen med vandmelonsalat, chili mayo og fyldte kyllingebryster med pikantost og bacon.
Majsfrikadeller
Skønne grøntsags frikadeller gerne lavet på friske majs
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 8 stk
Ingredienser
- 1 stk gulerod revet fint
- 2 stk majskolber
- 1 håndfuld frisk koriander alternativt persille, hk groft
- 1 stk skalotteløg eller 1/2 alm., hk fint
- 1 fed hvidløg presset
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 dl hvedemel
- 1/2 dl majsmel giver flot farve, men kan erstattes af alm mel
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 2 stk æg
- 2 spsk smør/olie til stegning
Sådan gør du
- Skær de friske majskorn af majskolberne og kom i en skål sammen med gulerod, koriander, løg, hvidløg
- Rør æggene ud i skålen og bland godt
- Find en anden skål og bland mel, majsmel, bagepulver, salt og peber sammen
- Vend melblandingen med det andet
- Varm en pande op med lidt smør/olie og steg 4 frikadeller af gangen (en god spsk fuld) i 5-6 min.
Hejsa
Hvis man i stedet bruger frosne majs i opskriften, hvor mange gram vil du skyde på at man så skal bruge?😊
Hej Mette
Jeg vil skyde på ca 140 gram. Håber det kan bruges, god dag.
Vh madmusen
Hej!
Ved du om man kan bruge noget andet end æg til at binde det sammen?
Vh Amalie
Hej Amalie
Har jeg desværre ingen erfaring med, så det tør jeg ikke udtale mig om 🙂