Der er mange, som aldrig har prøvet, at lave deres egen mayo. Nok primært fordi de har hørt, at det er svært og at den kan skille. Meeen hvis du følger denne opskrift, så kan du lave en lækker mayo på ca. 1 minut. Og det er faktisk super nemt. Så kast dig ud i det. Du kan lave alle mulige versioner og undlade urterne og erstatte med eks presset hvidløg (aioli), lidt stærk chili sovs eller lign.
Ingredienser
- 2 dl smagsneutral olie eks solsikke/raps
- 1 stk æg
- 1 tsk sennep Dijon
- 1 tsk eddike jeg brugte æblecidereddike
- 1 tsk salt
- 1 håndfuld urter jeg brugte en blanding af persille og dild
- Salt peber og citronsaft til tilsmagning
Sådan gør du
- Find en stavblender og en tilhørende højt cylinder glas til (jeg bruger et højt rundt decilitermål)
- Kom forsigtigt ægget ned i glasset (så blommen ikke går i stykker)
- Drys derefter blommen med 1 tsk salt
- Kom derefter forsigtigt sennep, eddike og olie deri.
- Kom stavblenderen helt ned til blommen og start der, kort efter tager du stavblenderen op og ned imens det tykner
- Kom grofthakkede urter deri og kør igen, til de er godt blendede
- Smag til med citron, salt og peber
- Jeg serverede den til hjemmelavede nuggets, kartofler i ovn og en spidskålssalat
Noter
OBS! Holdbarhed: ca. 5 dage (hvis den ikke står for meget ude fra køleskabet)
Pingback: Nuggets (a la McD) - Madmusen