Kold steg med bearnaise creme

image_pdfimage_print

Hvis du har en rest kold steg, så kan den være lækker at servere kold med denne bearnaise creme. 

 

Kold steg med bearnaise creme

En virkelig lækker ret, som kan serveres til påskefrokost, tapas eller lign. Også perfekt måde at få brugt en rest steg på
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: bearnaise, culotte, påskefrokost, steg, tapas
Forb. tid: 15 minutter
Ovntid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 kg okseculotte/kalveculotte
  • Salt og peber
  • 3 fed hvidløg

Bearnaise creme

  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 spsk. ravigottesauce
  • 2 tsk tørret estragon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern evt. sener og store stykker fedt på stegen (fedt på toppen skal blive). Rids i fedten ovenpå, så det ligner små tern.
  • Skær hvidløgsfedene i 3-4 små stykker og put dem ned i fedtrillerne. Drys godt med salt og peber.
  • Lig stegen i et ovnfast fad, men en smule vand i (bunden skal bare lige være dækket).
  • Bag stegen ved 180 grader i ca. 50 min. Brug stegetermometer og tag den ud når stegen er 60 grader i midten.
  • Lad stegen hvile min. 15 min (så saften ikke løber ud).
  • Server lun eller kold med cremen til.

Bearnaise creme

  • Find en skål og bland creme fraiche, ravigottesauce og tørret estragon sammen.
  • Smag til med salt og peber.
culottesteg med bearnaise creme

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*