Hvis du har en rest kold steg, så kan den være lækker at servere kold med denne bearnaise creme.
Kold steg med bearnaise creme
En virkelig lækker ret, som kan serveres til påskefrokost, tapas eller lign. Også perfekt måde at få brugt en rest steg på
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 6 personer
Ingredienser
- 1 kg okseculotte/kalveculotte
- Salt og peber
- 3 fed hvidløg
Bearnaise creme
- 2 dl creme fraiche 18%
- 1 spsk. ravigottesauce
- 2 tsk tørret estragon
- Salt og peber
Sådan gør du
- Fjern evt. sener og store stykker fedt på stegen (fedt på toppen skal blive). Rids i fedten ovenpå, så det ligner små tern.
- Skær hvidløgsfedene i 3-4 små stykker og put dem ned i fedtrillerne. Drys godt med salt og peber.
- Lig stegen i et ovnfast fad, men en smule vand i (bunden skal bare lige være dækket).
- Bag stegen ved 180 grader i ca. 50 min. Brug stegetermometer og tag den ud når stegen er 60 grader i midten.
- Lad stegen hvile min. 15 min (så saften ikke løber ud).
- Server lun eller kold med cremen til.
Bearnaise creme
- Find en skål og bland creme fraiche, ravigottesauce og tørret estragon sammen.
- Smag til med salt og peber.
Seneste kommentarer