Vanille cupcakes med cola frosting

image_pdfimage_print

De her vil nok være et hit til børnefødselsdagen eller hos andre colaelskere. En lidt anderledes cupcake, som er pyntet med små colavingummier.

 

Vanille cupcakes med cola frosting

Sjove og anderledes cupcakes, for dem som elsker cola
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: cola, cupcakes, frosting, muffin
Forb. tid: 20 minutter
Bagetid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 12 stk

Udstyr

  • 12 muffinforme
  • muffinforme i silikone eller metal
  • Sprøjtepose med tyl

Ingredienser

Kagedej

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 2 stk æg
  • 2 tsk. kværnet vanille eller 1 stk vanillestang
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2,5 spsk. mælk

Frosting

  • 250 g blødt smør vigtigt det er blødt, ellers kan det ikke blandes
  • 425 g flormelis
  • 1 spsk. mælk
  • 1,5 tsk colaaroma jeg købte min hos Specialkøbmanden. Kan også fås i de fleste helseforretninger eller Matas.
  • 1 knivspids brun pastefarve

Pynt

  • 48 stk små colavingummier pr. cupcake jeg fandt nogen i en click-mix.
  • evt. tørrede kornblomster

Sådan gør du

Kagedej

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom alle ingredienserne i en røremaskinen (evt. en almindelig skål).
  • Kør til du har en god lind dej uden klumper.
  • Hældes i muffinsforme ca. 3/4 fyldt op (gerne forme som ligger i en fast form med passende huller, så den ikke bliver mere ‘bred’ under bagningen, men hæver i højden). Er dog ikke en nødvendighed, hvis ikke du lige har det.
  • Bages ovnen i ca. 20 min. (prik evt. ned i en med en strikkepind eller gaffel og tjek dejen ikke hænger ved).
  • Stilles til afkøling på en rist.
  • VIGTIGT at de er helt afkølede, før du pynter dem med frosting, så det ikke smelter.

Frosting og pynt

  • Kom ingredienserne til frosting i en skål og rør det sammen i en røremaskine (si evt. flormelis i for at undgå klumper).
  • Kom frostingen i en sprøjtepose med tyl og pynt i den form du ønsker.
  • Pynt til slut med colavingummier og evt. med tørrede kornblomster

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*