Pizza Bianco betyder hvid pizza. Som navnet antyder er det en hvid pizza, som derfor ikke har tomatsovs på. Den består af pizzadej, kartofler, ost og rosmarin.
Det er en lækker vegetarisk variant, som kan serveres med hjemmelavet tzatziki eller pesto.
Ingredienser
- 1 portion pizza dej bruger ofte pizzamel fra supermarkedet og følger opskriften derpå. Husk gæren.
- 2 spsk. olie
- 1,5 tsk. salt
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- 1 stk frisk mozzarella
- 75 g revet gratineringsost
- 3 stk kartofler
- evt. gorgonzola
Sådan gør du
- Følg instruksen på pizzadejs pakken. Den skal ofte hæve 30 min., nogle skal hæve 30 min.x2.
- Når dejen er sat til hævning gøres det øvrige klar.
- Skræl kartoflerne.
- Riv kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern (vigtigt at de er meget tynde!)
- Put kartoflerne i en skål med olie, salt og rosmarin. Lad dem stå i olien, til pizzadejen er klar (minimum i 15 min.)
- Skær mozzarellaen i små stykker.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rul den færdighævede pizza dej ud på en bageplade med bagepapir.
- Fordel kartoffelskiverne på dejen.
- Fordel derefter mozzarellaen og den revne ost jævnt udover dejen. Pynt evt. med lidt længere kviste af rosmarin.
- Bag pizzaen på midterste rille i ca. 15 min. (til dejen er sprød og osten gylden).
Seneste kommentarer