Fuldkornspizza med pesto og rejer

image_pdfimage_print

Denne pizza er farverig og fungerer godt som gæstemad. Kan man ikke så godt lide fisk, kan man bytte rejerne ud med serranoskinke eller hakket oksekød.

Fuldkornspizza med pesto og rejer

En lækker og lidt anderledes pizza
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: grøn pesto, pizza, rejer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Hævetid: 1 time
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke fuldkornspizzadej blanding med tilhørende gær
  • 1 bøtte rejer i lage ca. 200 g
  • 1 ds tomat
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt Peber
  • 2 stk frisk mozzarella

Pesto

  • 2 dl olie
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 spsk pinjekerner
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g revet parmesan ost

Sådan gør du

  • Start med dejen. Følg anvisningen på pizzamelet (jeg lavede en halvpose – svarende til 2 pizzaer og 500 g mel).
  • Imens dejen hæver, laves tomatsauce.
  • Hak løg og hvidløg fint. Hæld i en gryde med lidt olie, ds.tomat og smag til med salt og peber. Lad småkoge (så det koger ind) indtil pizzaen skal klargøres og i ovnen.
  • Pestoen laves: find en minihakker og put basilikum, pinjekerner, hvidløg, parmesan i og blend godt. Tilføj derefter olien lidt efter lidt.
  • Skyl rejerne og hæld vandet fra.
  • Åbn mozzarella posen og riv i mindre stykker.
  • Del pizzadejen i to. Rul pizzadejen ud med en kagerulle på bagepapir. Smør med tomatsaucen i bunden, put derefter mozzarella og rejer på.
  • Bages i forvarmet oven v. 200 grader i ca. 10-15 min.
  • Pyntes med pesto og evt. friske basilikumsblade.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*