Ostehorn 🧀🥐

image_pdfimage_print

reklame Jeg har altid elsket ost i alle mulige varianter. Denne opskrift er udviklet i samarbejde med Mejeriforeningen og Ost og Ko https://www.ostogko.dk/opskrifter-oekologisk-ost/ med fokus på økologisk ost. Jeg vidste faktisk ikke, at man kunne få så mange af de oste ‘vi kender’ eks. skiveost, fast modnet ost, brie mm i økologisk variant i de fleste supermarkeder. Så det vil jeg klart prioritere fremover.

Ostehornene er super lækre og svampede (a la fødselsdagsboller) og med 2 slags økologisk ost indeni og lidt ekstra på toppen. Mine drenge var vilde med dem som snack efter skole. Kan også bruges i madpakken eller til suppe til efterår/vinter.

Lav evt. en stor portion og frys dem ned.

Ostehorn

Lækker til suppe, madpakke eller snack
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Tilbehør
Keyword: bagværk, brød, hjemmebagt, madpakke, ost, snack, suppe
Forb. tid: 30 minutter
Hævetid: 1 time
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 30 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 stk æg 1 til pensling og 1 i dejen
  • 550 g hvedemel
  • 70 g smør
  • 30 g økologisk fast modnet ost
  • 100 g økologisk revet mozzarella

Sådan gør du

  • Skær smørret ud i mindre stykker, så det kan blive blødt 
  • Lun mælken i en gryde (obs at den ikke bliver for varm, den skal bare være lun) og hæld den op i en røreskål 
  • Smuldr gæren i den lune mælk og rør godt sammen
  • Kom sukker, 1 æg og salt deri og rør rundt
  • Hæld melet i lidt af gangen (obs mængden kan varierer en smule)
  • Til sidst tilsættes smørret og rør i dejen i ca. 5 min til den er glat og smidig 
  • Tildæk med viskestykke og lad hæve i 30 min 
  • Tag dejen op, ælt på bordet og rul ud i en stor cirkel 
  • Skær den ud som en pizza, så du får 12 trekanter 
  • I den brede ende af trekanten kommes begge slags ost og den rulles til et horn 
  • Placér dem i et fad/bradepande og lad efterhæve under viskestykke igen i 30 min 
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Pensl med æg og bag i ca. 12-15 min til gyldne 
  • Afkøl på en rist 
ostehorn til suppe og madpakke
ostehorn

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*