kyllingetærte med butterdej

Omvendt kyllingetærte med butterdejslåg

image_pdfimage_print

Denne her tærte er fyldt med smag og så er den lækker crunchy på toppen, hvor der er et låg af butterdej. Hvis du ikke er til karry, så kan du skifte ud med paprika eller helt undlade den i sovsen, så vil sovsen minde lidt om en klassisk høns i asparges.

Servér gerne med en frisk salat til.

kyllingetærte med butterdej

Omvendt kyllingetærte med butterdejslåg

En super cremet og smagfuld ret med et knasende butterdejslåg
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: butterdej, Karry, kyling, tærte
Forb. tid: 20 minutter
Ovntid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 200 g bacon i tern
  • 1 stk løg hk fint
  • 2 stk gulerødder skrællet og skåret i små tern
  • 1 stk bladselleri skåret i små tern
  • 1 dl frosne ærter
  • 2 fed hvidløg hk fint
  • 50 g smør
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl mel
  • 2 dl hønsebouillon
  • 4 dl mælk
  • Salt og peber
  • 1 pk butterdej
  • 1 stk æg sammenpisket

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Krydr kyllingen med salt og peber og kom i ovnen i ca. 20-25 min. Tag ud og trevl med gafler
  • I en pande steges bacon, løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri, timian, rosmarin og karry
  • Tilsæt nu smør og kom mel i når smørret er smeltet. Pisk godt i et par minutter
  • Tilsæt nu bouillon og mælk. Lad simre til det tykner og tag af varmen
  • Smag til med salt og peber. Bland kyllingen og ærterne deri
  • Hæld i et ildfast fad
  • Kom butterdej over i ét stykke, som strimler eller stik ud med en hjerteform
  • Pensl med æg og bag ved 200 grader i ca 20 min til butterdejen er gylden og sprød
kyllingetærte med butterdejslåg
butterdejslåg af hjerter
kyllingetærte med karry og butterdej

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*