Denne her tærte er fyldt med smag og så er den lækker crunchy på toppen, hvor der er et låg af butterdej. Hvis du ikke er til karry, så kan du skifte ud med paprika eller helt undlade den i sovsen, så vil sovsen minde lidt om en klassisk høns i asparges.
Servér gerne med en frisk salat til.
Omvendt kyllingetærte med butterdejslåg
En super cremet og smagfuld ret med et knasende butterdejslåg
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 200 g bacon i tern
- 1 stk løg hk fint
- 2 stk gulerødder skrællet og skåret i små tern
- 1 stk bladselleri skåret i små tern
- 1 dl frosne ærter
- 2 fed hvidløg hk fint
- 50 g smør
- 3 tsk karry
- 1 tsk timian
- 1 tsk rosmarin
- 1 dl mel
- 2 dl hønsebouillon
- 4 dl mælk
- Salt og peber
- 1 pk butterdej
- 1 stk æg sammenpisket
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Krydr kyllingen med salt og peber og kom i ovnen i ca. 20-25 min. Tag ud og trevl med gafler
- I en pande steges bacon, løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri, timian, rosmarin og karry
- Tilsæt nu smør og kom mel i når smørret er smeltet. Pisk godt i et par minutter
- Tilsæt nu bouillon og mælk. Lad simre til det tykner og tag af varmen
- Smag til med salt og peber. Bland kyllingen og ærterne deri
- Hæld i et ildfast fad
- Kom butterdej over i ét stykke, som strimler eller stik ud med en hjerteform
- Pensl med æg og bag ved 200 grader i ca 20 min til butterdejen er gylden og sprød
Seneste kommentarer