Har du svært ved at spise grøntsager nok? Så skal du prøve den her nemme grøntsagssovs. Alle grøntsagerne bliver bagt og blandet, så man næsten ikke ligger mærke til, at det er grøntsager man spiser. Genialt til de mindre børn også.
Ingredienser
- 1/2 stk græskar, skyllet og skåret i grove tern
- 2 stk røde peberfrugter, skyllet og skåret i grove tern
- 2 stk gulerødder, skrællet og skåret i skiver
- 1/2 stk blomkål, skåret i buketter
- 1/2 helt hvidløg
- 2 spsk olie
- Salt og peber
- 2 tsk sød paprika
- 3 dl kogende vand
- 1 terning hønsebouillon (opløst i det kogende vand)
- 1 dl piskefløde
- 400 g pasta
- Evt revet parmesan og basilikum til servering
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Kom alle grøntsagerne på en bageplade med bagepapir, fordel olie og drys med salt og peber
- Bages i ovnen i ca. 40 min
- Kog pastaen efter anvisningen
- Fjern hvidløgene og kom de andre grøntsager op i en blender sammen med bouillon. Blend godt sammen
- Mas flere af hvidløgsfedene ned i blenderen (alt efter hvor meget hvidløg du vil have)
- Kom fløde i og smag til med salt og peber
- Vend pastaen i grøntsagssovsen
- Server evt. med parmesan og basilikum
Seneste kommentarer