Jeg kan vidst ikke helt kalde det her en gratin, selvom det nok er det ord der beskriver retten bedst. Det er en skøn blanding af feta og spinat. Du kan spise den som et kødfrit måltid sammen med en frisk salat eller som supplement til eks. fisk eller kylling.
Den kan nydes lun, men også kold og kan også medbringes i madpakken.
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 4 stk forårsløg skåret i tynde ringe
- 300 g frisk spinat skyllet godt
- 1 lille bundt frisk persille hk fint
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 2 stk æg
- 2,5 dl mælk
- 50 g smør smeltet
- 200 g feta jeg bruger altid PUCK
- 120 g revet mozzarella
- 40 g revet parmesan
- 30 g pinjekerner
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 grader varmluft
- I en høj pande (sauté) steges forårsløg i olie et par minutter v medium varme.
- Tilsæt derefter 1/2 af spinaten og vend rundt til den er faldet godt sammen. Kom den restererende spinat deri og vend rundt til alt er faldet godt sammen. Si væden fra i en si
- I en skål blandes mel, salt, peber og bagepulver
- Herefter tilsætter smør, mælk og æg i skålen og det hele røres godt sammen
- Nu kommer du smuldret feta, spinat og mozzarella i og rører godt sammen
- Fordel massen i et ildfast fad 25×28 cm med bagepapir (spray lidt olie på bagepapiret)
- Drys parmesan og pinjerkerner på toppen og bag i ovnen ca. 45 min til gylden og fast
- Afkøl og skær ud i firkanter
Seneste kommentarer