En super lækker gryderet med det møreste kød. Jeg servede med brede pasta, men du kan også servere ris eller kartoffelmos til.
Ingredienser
- 800 g Oksespidsbryst
- Salt og peber
- 4 spsk Smør eller olie til stegning
- 1 stk løg hk fint
- 1 fed hvidløg hk groft
- 2 stk gulerødder skrællet og skåret i tern
- 3 spsk tomatpuré
- 1 ds tomatpuré
- 0,5 liter flydende oksebouillon
- 1,5 dl rødvin jeg brugte en forholdvis billig Cabernet Savignon
- 1 spsk mørk balsamico
- 4 stilke frisk rosmarin
- Evt pasta, ris eller kartoffelmos til servering
Sådan gør du
- Skær kødet ud i 4 store stykker. Krydr med salt og peber. Brunes af ved høj varme i 2 spsk olie/smør i en stor gryde i et par minutter
- Tag kødet op.
- I 2 spsk smør/olie ved middelvarme steges hvidløg, løg, gulerødder og rosmarin i 3 min.
- Kom kødet tilbage og tilsæt derudover bouillon, rødvin, puré og dåsetomat
- Lad simre under låg i 3 timer til kødet er mørt og kan trækkes fra hinanden
- Tag evt kødet op, trevl i mindre stykker og kom tilbage i gryden
- Smag til med salt, peber og balsamico
- Vend evt rundt i pasta eller server med ris eller kartoffelmos
Seneste kommentarer