Denne her salat er kandidat til at blive en sommer favorit. Den er dejlig frisk med bl.a. sur/sød dressing, søde bagte tomater og tun. Man kunne sagtens tilføje rejer.
Jeg vidste at drengene ikke ville være begejstrede for dressingen og at det blev blandet sammen. Så til dem rørte jeg pastaen med tun og mayonnaise.
Tager ca 30 minutter.
Pastasalat med tun, bagte tomater og olie/eddike dressing
En skøn frisk salat som er perfekt til forår/sommer.
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g pasta spiraler eller lign
- 2 ds tun i vand
- 4 æg
- 1 stor håndfuld frisk rucola skyllet
- 300 g cherrytomater
- 2 fed hvidløg hk groft
- 2 spsk olie
- salt og peber
- evt frisk dild
Dressing
- 0,5 dl olivenolie
- 1,5 spsk hvid balsamico
- 1 tsk Dijon sennep
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk sukker
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 225 grader varmluft
- Skyl tomaterne og læg i et ildfast fad. Hæld olie over, kom hvidløg og salt og peber deri
- Bages i ovnen i ca 25- 30 min
- Imens koges pastaen, efter anvisning fra posen, i letsaltet vand. Hæld vandet fra (skyl evt kort med kold vand, så klistrer de ikke sammen)
- Kog også æggene i 10 min
- Hæld vandet fra tunen
- I en skål blandes ingredienserne til dressing og smages til med salt og peber
- Når pastaen er afkølet vendes den med dressingen, tun, rucola, de bagte tomater (og gerne olien og hvidløg fra fadet) og evt dild
- Pil æggene og skær i både. Anret på salaten og server
Seneste kommentarer