Samosa med oksekød

image_pdfimage_print

Jeg har længe gerne ville lave samosa. Jeg er helt vild med sprøde ting og filodej bliver super sprødt. De smager godt i ovnen, så man kan begrænse mængden af fedstof. Du kan lave med alle slags hakket kød og også tilføje grøntsager som eks. bønnespirer, ærter, peberfrugt eller lign.

Til dem, der måtte gå op i det, har jeg udregnet af 1 samosa indeholder ca. 100 kcal.

Server gerne med lidt sød chilisovs og en frisk salat.

Samosa med oksekød

En knasende sprød lækker samosa
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: filodej, oksekød
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 14 stk

Ingredienser

  • 4 plader filodej ca. 150 g – jeg købte det på køl i MENY. Kan også købes på frost
  • 1 stk skalotteløg hk fint (alm løg kan også bruges)
  • Olie til stegning og pensling jeg brugte 3 spsk i alt
  • 1 fed hvidløg hk fint
  • 2 stk forårsløg skåret i tynde skiver
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk garam masala
  • 1/2 tsk chilipulver/flager
  • 500 g hk oksekød
  • 1 stk bagekartoffel skrællet og skåret i små tern
  • Salt og peber
  • 1 dl mel
  • Vand

Sådan gør du

  • Varm en pande med olie op ved høj varme
  • Skru ned til middelvarme og svitse løg, hvidløg, forårsløg og kartoffel i ca. 10 min til kartoflerne er møre
  • Tilsæt oksekød og krydderier og steg til kødet er gennemstegt
  • Smag til med salt og peber og tag af varmen
  • Skær/klip filodejen ud i rektangler på ca. 30 x 10 cm
  • I en skål laves den melblanding, du skal bruge som ”lim”. Kom 1 dl mel i en skål med ca 3 spsk vand. Det skal blot være en tyk klistret masse der kan smøres ud
  • Placer oksekødsfyldet i den ende ene af filodejstykkerne (se evt. billeder nedenfor)
  • Smør siderne med melblandingen (jeg brugte min finger) og fold og pensl løbende til dejen er opbrugt
  • Lig med ‘foldeflap’ nedad på en bageplade med bagepapir
  • Pensl gerne med lidt olie
  • Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 min til de er gyldne og sprøde

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*