Haven bugnede af modne solbær, og jeg fik derfor lyst til at lave en solbærsaft (hvoraf noget skulle bruges til solbærgele på en cheesecake).
Og jeg kan godt sige jer, at hjemmelavet saft smager så meget bedre end købeversionen!
Solbærsaft
Perfekt sommerdrik, som smager virkelig godt hjemmelavet
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 1 liter
Ingredienser
- 700 g friske solbær du kan også bruge frosne
- 7,5 dl vand
- 500 g sukker
Sådan gør du
- Rens bærrene og pluk store stilke af
- Kom i en gryde sammen med vandet og lad småkoge i 20 min
- Tag af varmen og si igennem et klæde
- Kom saften tilbage i en ren gryde og kom sukker deri. Lad småkoge (uden låg) i ca 15 min – det er vigtigt at sukkeret bliver opløst
- Hvis der kommer hvidt skum på toppen, så fjern det med en ske
- Skold en flaske (hæld kogende vand i og ud igen. Dermed sikre du at saften holder sig bedre)
- Hæld saften i flasken og opbevar på køl
- Jeg bruger blandingsforhold 1:4
Pingback: Toblerone cheesecake med solbærgele - Madmusen