Rabarber saft

image_pdfimage_print

Det er super nemt at lave sin egen rabarber saft. Udover den skønne farve, så smager det af sol og sommer. Den er frisk samtidig med at den er sød! Har du ikke lavet hjemmelavet rabarbersaft, så lov mig at prøve. Det smager skønt og er hurtigt og utrolig nemt at lave☀️

Ingredienser (1 kande, ca 8 glas)

  • 500 g frisk rabarber
  • 200 g rørsukker
  • 1/2 liter vand
  • Lidt citronsaft til at smage til med

Fremgangsmåde

  • Rens rabarberne for jord og skær enderne af
  • Kom dem op i en gryde med vandet
  • Lad småkoge i ca.15 min.
  • Tag af varmen, lig låg på og lad trække i 15 min.
  • Si saften fra og hæld den op i en ren gryde sammen med rørsukker
  • Kog kortvarigt op indtil sukkeret er opløst
  • Smag til med citronsaft
  • Hæld i skoldede flasker (evt bruge atamon til at forlænge holdbarheden) og opbevar på køl
  • Blandes op efter eget ønske, jeg gjorde ca. 1:3

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*