Oksegryde med cocktailpølser

image_pdfimage_print

Gryderetter kan noget helt særligt: de kan trylle kød om til det møreste, efter 2,5 timers simren. Og så er det kraftfuldt i smagen og skønt, når det er koldt udenfor.

Alt i alt en skøn ret til weekenden eller som gæstemad. Der er nok til flere dage (eller fryseren).

Der er ikke champignon i denne udgave, men kunne være en lækker tilføjelse.

Oksegryde med cocktailpølser

En virkelig lækker gryderet for hele familien
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: cocktailpølser, gryderet, kartoffelmos, oksekød, ris, simreret
Forb. tid: 30 minutter
Simretid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg kalvebov
  • 100 g bacon i tern
  • 200 g cocktailpølser
  • 2 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds tomatpuré =2-3 spsk
  • 1 ds tomat jeg bruger nogle fra Coop med cherrytomater i
  • Olie/smør til stegning
  • 190 g perleløg
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1/2 liter madlavningsfløde 19%
  • 1 spsk sød paprika
  • Salt og peber
  • En smule kulør
  • evt champignon
  • Server med ris eller kartoffelmos og evt lidt frisk timian.

Sådan gør du

  • Skræl og hak løg samt hvidløg fint
  • Skær evt sener af kødet og skær ud i mundrette stykker
  • Kom smør/olie i en gryde
  • Steg kødet ved høj varme i nogle minutter (brunes af) – del kødet op af 3 omgange (for hvis der er for meget kød i gryden bliver der kogt fremfor stegt)
  • Stil det brunede kød i en skål
  • Kom nyt fedtstof i gryden
  • Steg løg, hvidløg, bacon og paprika i nogle minutter
  • Kom herefter kødet tilbage sammen med tomatpuré, dåsetomat og begge fløder
  • Lad simre ved svag varme og under låg i ca. 2 timer
  • Tilføj nu perleløg og cocktailpølser (evt champignon hvis du vil have det i)
  • Lad simre videre i ca. 20-30 min
  • Kom evt en smule kulør i og smag til med salt og peber
  • Server med ris eller kartoffelmos

2 Comments

  1. Rebekka Svanholm

    Josephine, den her opskrift fortjener virkelig en kommentar med på vejen 😀 Jeg har serveret retten 6 gange nu, og den er et kæmpe hit hver gang. Den er simpel og nem at gå til, hvilket passer perfekt ind i vores liv.
    Vi skifter dog madlavningsfløden ud med vand, og retten er fortsat smagfuld og lækker, omend jeg godt ved at den er mere cremet med den ekstra fløde i 😉
    Tak for dejlige opskrifter.

    Vh. Rebekka

    • Tusind tak Rebekka, fordi du har givet dig tid til at skrive – og sikke en skøn feedback 🙂 Er især glad for at opskriften er nem at gå til, da det er en kæphest for mig. Vh Josephine

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*