Oksegryde med cocktailpølser

image_pdfimage_print

Gryderetter kan noget helt særligt: de kan trylle kød om til det møreste, efter 2,5 timers simren. Og så er det kraftfuldt i smagen og skønt, når det er koldt udenfor.

Alt i alt en skøn ret til weekenden eller som gæstemad. Der er nok til flere dage (eller fryseren).

Der er ikke champignon i denne udgave, men kunne være en lækker tilføjelse.

Ingredienser (8 Pers)

  • 1,5 kg kalvebov
  • 100 g bacon i tern
  • 200 g cocktailpølser
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds tomatpuré (=2-3 spsk)
  • 1 ds tomat (jeg bruger nogle fra Coop med cherrytomater i)
  • Olie/smør til stegning
  • 190 g perleløg
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1/2 liter madlavningsfløde 19%
  • 1 spsk sød paprika
  • Salt og peber
  • En smule kulør
  • evt champignon

Server med ris eller kartoffelmos og evt lidt frisk timian.

Fremgangsmåde

  • Skræl og hak løg samt hvidløg fint
  • Skær evt sener af kødet og skær ud i mundrette stykker
  • Kom smør/olie i en gryde
  • Steg kødet ved høj varme i nogle minutter (brunes af) – del kødet op af 3 omgange (for hvis der er for meget kød i gryden bliver der kogt fremfor stegt)
  • Stil det brunede kød i en skål
  • Kom nyt fedtstof i gryden
  • Steg løg, hvidløg, bacon og paprika i nogle minutter
  • Kom herefter kødet tilbage sammen med tomatpuré, dåsetomat og begge fløder
  • Lad simre ved svag varme og under låg i ca. 2 timer
  • Tilføj nu perleløg og cocktailpølser (evt champignon hvis du vil have det i)
  • Lad simre videre i ca. 20-30 min
  • Kom evt en smule kulør i og smag til med salt og peber
  • Server med ris eller kartoffelmos

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*