Oksegryde med cocktailpølser

image_pdfimage_print

Gryderetter kan noget helt særligt: de kan trylle kød om til det møreste, efter 2,5 timers simren. Og så er det kraftfuldt i smagen og skønt, når det er koldt udenfor.

Alt i alt en skøn ret til weekenden eller som gæstemad. Der er nok til flere dage (eller fryseren).

Der er ikke champignon i denne udgave, men kunne være en lækker tilføjelse.

annonce I samarbejde med nemlig.com kan du nu tilføje ingredienserne til denne opskrift direkte i kurven hos dem og dermed nemt få bragt varer lige til hoveddøren.

KØB HOS NEMLIG

Oksegryde med cocktailpølser

En virkelig lækker gryderet for hele familien
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: cocktailpølser, gryderet, kartoffelmos, oksekød, ris, simreret
Forb. tid: 30 minutter
Simretid: 2 timer 30 minutter
Samlet tid: 3 timer
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg kalvebov
  • 100 g bacon i tern
  • 200 g cocktailpølser
  • 2 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 ds tomatpuré =2-3 spsk
  • 1 ds tomat jeg bruger nogle fra Coop med cherrytomater i
  • Olie/smør til stegning
  • 190 g perleløg
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1/2 liter madlavningsfløde 19%
  • 1 spsk sød paprika
  • Salt og peber
  • En smule kulør
  • evt champignon
  • Server med ris eller kartoffelmos og evt lidt frisk timian.

Sådan gør du

  • Skræl og hak løg samt hvidløg fint
  • Skær evt sener af kødet og skær ud i mundrette stykker
  • Kom smør/olie i en gryde
  • Steg kødet ved høj varme i nogle minutter (brunes af) – del kødet op af 3 omgange (for hvis der er for meget kød i gryden bliver der kogt fremfor stegt)
  • Stil det brunede kød i en skål
  • Kom nyt fedtstof i gryden
  • Steg løg, hvidløg, bacon og paprika i nogle minutter
  • Kom herefter kødet tilbage sammen med tomatpuré, dåsetomat og begge fløder
  • Lad simre ved svag varme og under låg i ca. 2 timer
  • Tilføj nu perleløg og cocktailpølser (evt champignon hvis du vil have det i)
  • Lad simre videre i ca. 20-30 min
  • Kom evt en smule kulør i og smag til med salt og peber
  • Server med ris eller kartoffelmos

2 Comments

  1. Rebekka Svanholm

    Josephine, den her opskrift fortjener virkelig en kommentar med på vejen 😀 Jeg har serveret retten 6 gange nu, og den er et kæmpe hit hver gang. Den er simpel og nem at gå til, hvilket passer perfekt ind i vores liv.
    Vi skifter dog madlavningsfløden ud med vand, og retten er fortsat smagfuld og lækker, omend jeg godt ved at den er mere cremet med den ekstra fløde i 😉
    Tak for dejlige opskrifter.

    Vh. Rebekka

    • Tusind tak Rebekka, fordi du har givet dig tid til at skrive – og sikke en skøn feedback 🙂 Er især glad for at opskriften er nem at gå til, da det er en kæphest for mig. Vh Josephine

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*